Windows 10 Mobile Bugün Duyurulabilir

Windows Mobile 10’un yeni Sürümü belli oldu

Bir süredir merakla beklenen Windows 10 Mobile sonunda çıkıyor. Gelen haberler Microsoft’un yeni işletim sistemini bugün duyuracağı yönünde.

Windows Phone kullananların uzun süredir merakla beklenen Windows 10 Mobile bugün resmi olarak duyurulabilir. 2016’nın hemen başında yayınlanması beklenen ama defalarca ertelenen işletim sistemi sonunda yayınlanmaya hazır. Resmi olmayan kaynaklardan gelen haberler, Microsoft’un bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve yeni işletim sisteminin çıkışını duyuracağı yönünde.

windows-10-mobile-ilgi-buyuk

Çin çıkışlı internet siteleri tarafından paylaşılan haberlere göre bugün duyurulacak olan Windows 10 Mobile, 17 Mart’ta yayınlanmaya başlanacak. Daha önce açıklandığı gibi kademeli olarak yayınlanacak olan işletim sistemine kavuşan ilk telefonlar Lumia 1520, 636, 638, 830, 930, 640, 640 XL ve 535 olacak. İlk aşamada pasif olarak yayınlanacak işletim sistemini isteyenler manuel olarak aktive edebilecek. Birkaç hafta sonra ise ikinci aşama gerçekleşecek ve Windows 10 Mobile uyumlu telefonlara otomatik olarak kurulacak. Çıkan bu haberlerden sonra bugün tüm gözler Microsoft’a çevrilmiş durumda.