Windows 10 kullanıcılarına müjde !

Windows 10 WordPad

Microsoft, Windows 10 için Ekim 2025’e kadar düzenli güncellemelerine devam edecek, daha sonra ise desteğine tamamen kesecek. Bu tarihe kadar işletim sistemini kullanacaklara müjdeli bir haber yayınlandı.

Windows 10’a gelecek olan yeni güncellemelerin boyutu artık daha küçük olacak ve bu da daha hızlı indirme ve kurulum sağlayacak. Bu işletim sistemi için pek çok yeni özellik gelmese de Microsoft, güncelleme sürecini kolaylaştırmak için adımlar atıyor. Windows 11’den daha verimli paketleme ve gereksiz öğelerin güncelleme paketinden kaldırılmasını içeren bir teknik ödünç alıyorlar . Bu, temel işlevlerden veya güvenlik yamalarından ödün vermeden dosya boyutunu önemli ölçüde azaltacaktır.

Windows 10

Bunu, ihtiyacınız olan temel güncellemeleri sunmanın daha optimize edilmiş bir yolu olarak düşünün. Windows 10 kullanıcıları aylık En Son Toplu Güncelleştirmeyi (LCU) almaya devam edecek, ancak daha küçük bir pakette.

Şimdilik Windows 10’da kalacaksanız bilgisayarınızda  23 Temmuz 2023 güncellemesinin (KB5028244) yüklü olduğundan emin olun. Ayrıca, bu yeni, optimize edilmiş güncellemelerle uyumluluğu sağlamak için Hizmet Yığını Güncellemesi (SSU) KB5031539’u indirip yüklemeniz öneriliyor.

Tabii ki bizim de size teknik açıdan bir engeliniz yok ise Windows 11 kullanmanızdır, hem performans hem de özellikler açısından daha geniş yelpazede kullanım kolaylığı kazanacaksınız.

Xiaomi Smart Band 9 yakın zamanda piyasaya sürülebilir