Windows 10 güncellemesi kullanılamaz hale geldi: Microsoft yine başarısız oldu

Windows 10 radikal değişiklikleri

Herkesin düzenli olarak beklediği Windows 10 güncellemesi kullanılamaz hale geldi. Microsoft şirketi sürekli olarak zor durumda kalıyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Microsoft tarafından düzenli olarak verilen Windows 10 güncellemesi kullanılamaz hale gelerek bu sefer kötü sonuçlara yol açtı. Windows 10 toplu güncelleme yapıldıktan hemen sonra bazı kullanıcılarda sorunlar ortaya çıktı. 2015 yılında piyasaya sürüldükten sonra Windows 10 oldukça iyi bir performans göstermişti.

Özellikle Windows 7 platformunun kapatılmasından sonra Windows 10 kullanıcı sayısı giderek arttı. Kullanıcı sayısı her arttığında aynı zamanda bu işletim sistemini kullananlar zor durumda kalmaya başladı. Bunun nedeni ise güncellemelerin kişiye hitap etmemesiydi. Gönderilen güncellemeler bütün bilgisayarlar için ortak olunca bazen uyumsuzluk yaşanabiliyor.

Windows 10 kullanıcıları hangi sorunlarla karşılaşıyor

Windows 10 2004 kullanıcıları KB4598299, Windows 10 1909 kullanıcıları KB4598301 sürümlerini kullandıktan sonra ilginç problemler ortaya çıkmaya başladı. Bunlar içerisinde en fazla göze çarpan ise mavi ekran problemi oldu.

windows 10 güncelleme mavi ekran
Ani bir şekilde ekranın mavi hale gelmesine neden olan bu sorun aynı zamanda işletim sisteminin çöktüğü anlamına geliyor. Kullanıcılar ekranda kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor hatası alıyor. Bilgisayar otomatik olarak cihazı yeniden başlatıyor.

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 platformu şu an için çözüm konusunda uzlaşamadı. Hem mühendisler hem de yazılım uzmanları konuyla yakından ilgileniyor. Önceki güncellemelerin yine benzer şekillerde mavi ekran sorunları vermesi kullanıcıları iyice kızdırdı.

Chrome 88, şifreleri yönetmeyi ve değiştirmeyi kolaylaştırıyor

Denetim Masası üzerinden bu güncellemeyi kaldırabilirsiniz. En azından şimdilik sorun çözülene kadar mavi ekran problemini atlatabilirsiniz. Peki sizce Windows 10 platformunda neden böyle bir sorun ortaya çıkıyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.