Wikileaks kurucusu hacker büyük bir tehlikenin içinde: ABD bastırıyor

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Wikileaks kurucusu hacker ile ilgili çok fazla baskı var. Yaşanan bu baskılar nedeniyle İngiltere pes etmek üzere. Hadi gelin bu son derece ilginç haberin detaylarına birlikte bakalım.

Wikileaks kurucusu hacker Julian Assange son derece ilginç bir karakter. Kendisi çoğunlukla eşya taşımıyor. Bunun yerine küçük bir valiz kullanarak ülkeden ülkeye seyahat etmeyi tercih ediyor. Kurduğu Wikileaks isimli platform ile dünyayı kasıp kavuran bu adam ne yazık ki ABD ile karşı karşıya kalmaktan kurtulamıyor.

Yayınladığı belgeler arasında ordu raporları, Irak sivil ölümleri, hava saldırılarının videoları ve yüzbinlerce ABD diplomatik yazışması yer alıyor. Tüm bunlar onun yargılanması için fazlasıyla yeterli. Fakat kendisi İngiltere’de olduğu için ABD onu yargılayamıyor. Konuyla ilgili büyük bir baskı var.

Wikileaks kurucusu hacker zor durumda

Ortaya çıkan son detaylara göre İngiltere Yüksek Mahkemesi onunla ilgili bazı kararlar almıştı. Bu kararda kendisinin zihinsel sorunlar yaşadığı ve intihar riski olduğu ifade edildi. Birleşik Krallık yargılaması devam eden Wikileaks kurucusu ile ilgili yeni kararlar alındı.

Wikileaks kurucusu hacker

ABD İngiltere’ye Julian Assange ile ilgili yoğun bir baskı kuruyor. İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne bu bilgisayar korsanının iadesi için talepte bulunan ABD ilk etapta istediğini alamadı. Fakat ilerleyen zamanlarda istediğini almayı başardı. Şu anda onun ABD’ye iade edilmesi için hiçbir engel kalmadı. Wikileaks kurucusu hacker eğer iade edilirse muhtemelen çok ağır bir ceza alacak.

Yemeksepeti kullanıcı verileri yakında herkesle paylaşılabilir: Hackerlar ısrarcı

Kendisi ile ilgili şu anda ABD’de 18 farklı dosya bulunuyor. Bu dosyaların tamamı casusluk yasası kapsamında. Peki siz bu ünlü hacker hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.