Wii U Beklentilerin Altında Kalmaya Devam Ediyor

nintendo wii u black

Wii U’nun 2012 yılında satışa sunulduğu günden beri 9.2 milyon satabildiğini açıklayan Nintendo, konsolun beklentilerin altında kaldığını kabul etti.

Oyun konsolu pazarının önde gelen firmaları arasında yer alan Japon oyun devi Nintendo geçtiğimiz yıllarda Sony ve Microsoft’a karşı sıkı bir rekabete girmiş olsa da, son yıllarda bu rekabette açık ara geride kalmaktan kurtulamadı. Nintendo’nun bu düşüşünde belki de en büyük rolü ise firmanın yeni konsolu Wii U‘nun bir türlü istenilen satış rakamlarına ulaşamaması oynadı.

Wii_U

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla 2015 yılı ilk çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan Nintendo 2012 yılından beri ilk kez bir yılı kârlı kapatarak yatırımcılarını sevindirmiş olsa da, firma tarafından açıklanan rakamlar Wii U’nun beklentilerin altında seyretmeye devam ettiğini gösterdi. Nintendo tarafından yayınlanan açıklamada, 2012 yılında piyasaya sürülen Wii U‘nun bugüne kadar 9.2 milyon satabildiği duyuruldu.

Bu rakama Mart ayında ulaşmayı amaçladıklarını belirten Nintendo, satışların beklentilerin altında kaldığını ve bu yüzden planlamalarını yenilemeleri gerektiğini belirtti. Bu rakamlar göz önüne alındığında Wii U‘nun Nintendo’nun tarihindeki en başarısız konsol olmasın kesin gözüyle bakılırken, firmanın gelecekte nasıl bir rota çizeceği merak konusu oldu.

2015 Samsung’un Yılı Olacak Gibi Görünüyor