Yeni Nintendo Konsol İçin Çalışmalar Başladı

nintendo wii u black

Nintendo yöneticisi Shigeru Miyamoto’nun açıklamaları Wii U’nun halefi olan yeni Nintendo konsolu üzerinde çalışmaların şimdiden başladığını gösterdi.

Microsoft ve Sony’nin yeni nesil konsolları Xbox One ve PlayStation 4’ün piyasaya sürülmüş olması Nintendo‘nun konsollarının bu yıl gölgede kalmasına neden olmuş olsa da, Japon oyun devi 2014’te oldukça başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı. Gelir konusunda dünyanın bir numaralı oyun firması olan Nintendo bu yıl gelirlerini daha da arttırmayı başarmış olsa da, oyun yapımcılarının ilgiyle karşılanan yeni oyunlarını firmanın konsollarına taşımakta isteksiz olmasının önümüzdeki dönemde ciddi sorunları beraberinde getirebileceğine inanılıyor.

xl_NintendoPresident

Oyun yapımcılarının konsollarından uzak durmasına neden olan sorunları gidermeye kararlı görünen Nintendo, bu amaç doğrultusunda yeni bir konsol üzerinda çalışmalara başlamış gibi görünüyor. Yeni Nintendo hakkında resmi bir açıklamanın yapılması için henüz erken olsa da, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında konuya değinen firma yöneticisi Shigeru Miyamoto’nun açıklamaları Wii U‘nun halefi üzerinde çalışmaların şimdiden başladığını gösterdi.

Bir yandan önümüzdeki yıl oyunseverlerin beğenisine sunacakları Wii U içerikleri üzerinde çalıştıklarını belirten Miyamoto, bir yandan da yeni konsol hakkında fikir ürettiklerini söyledi.

BlackBerry ve Boeing Bir Araya Geldi