WhatsApp Türkiye konusunda hala geri adım atmadı

WhatsApp hakkında Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

WhatsApp Türkiye ile olan sözleşme sorununu hala çözebilmiş değil. Peki bundan sonra ne olacak? Kim geri adım atacak? İşte bu konuya dair tüm detaylar.

Çok değil 2 hafta öncesine kadar Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi de Facebook’un ülkemizdeki kullanıcılarına dayattığı yeni WhatsApp sözleşmesiydi.

Bilindiği üzere Facebook WhatsApp sözleşmesini büyük oranda değiştirme kararı almıştı. Bu karar neticesinde kullanıcıların WhatsApp’taki verilerinin, Facebook ve Facebook şirketleri ile paylaşılması yasal zemine oturtulmuştu.

Doğal olarak pek çok kesimden bu sözleşmeye itirazlar geldi. Bu itirazlar üzerine ilk geri adım Avrupa’da atıldı. Facebook Avrupalı kullanıcıların sözleşmeyi kabul etmeseler dahi WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde kullanabileceklerini açıkladı.

WhatsApp Türkiye konusunda hala geri adım atmadı

Avrupalı ülkelerin dahil edildiği bu ayrıcalıktan Türkiye muaf tutuldu. Hal böyle olunca Türkiye’deki WhatsApp kullanıcıları da hızlı bir şekilde diğer mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmaya başladılar.

Bu geçiş Facebook’un da gözünü korkuttu ve 8 Şubat’ta yürürlüğe girmesi gereken sözleşme Mayıs ayına ertelendi.

Her ne kadar burada Facebook geri adım atmış gibi görünse de aslında geçici bir çözüm söz konusu. Zira hala Facebook cephesi sözleşmenin geçerliliği konusunda tam kalıcı bir çözüm bulmuş değil.

Muhtemelen Mayıs ayında aynı olaylar tekrardan yaşanacaktır. Bakalım o zaman Facebook Türkiye için kalıcı bir çözüm bulabilecek mi? Ya da Türkiye halkı yeni sözleşmeye rağmen WhatsApp’ı kullanmaya devam edecek mi? Bunu zaman gösterecek.

WhatsApp gizlilik sorunlarının çözümü için uğraşıyor