WhatsApp Türkiye ile ilgili kararı verdi

WhatsApp, yeni şartlar kabul edilmezse giderek daha az kullanışlı hale gelecek

Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı değiştirdi. WhatsApp Türkiye ile diğer ülkelerdeki kullanıcıları kısıtlamama kararı aldı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında WhatsApp’ın kullanıcı sözleşmesini değiştireceği açıklanmıştı. Bu değişiklik ile birlikte Facebook ve Facebook çatısı altındaki diğer şirketler kullanıcı verilerine ek izin almadan ulaşabileceklerdi.

Fakat AB ülkeleri buna ses yükseltince Facebook geri adım attı. AB üyesi ülkelerdeki kullanıcıların şartları kabul etmeseler de WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecekleri belirtildi. Diğer ülkelerdeki kullanıcıların ise yeni şartları kabul etmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

Hal böyle olunca Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke WhatsApp’ı protesto ederek farklı uygulamalara geçiş yaptı.

WhatsApp Türkiye ile ilgili kararı verdi

Bu durum sonrasında geri adım atan Facebook sözleşmenin gözden geçirileceğini ve nihai kararın 15 Mayıs’ta verileceğini duyurdu. 15 Mayıs yaklaşırken yapılan yeni açıklamada şartların aynen sunulacağı ve kabul etmeyenlerin WhatsApp’ı aşamalı olarak kullanamayacağı söylenildi.

Fakat gelen yeni tepkiler üzerine Facebook bir kez daha geri adım attı. Bu sefer yapılan açıklamada kullanıcıların yeni sözleşmeyi kabul etmeseler dahi WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecekleri ve hiçbir kısıtlamanın söz konusu olmayacağı belirtildi.

Yani bu olay sonucunda Facebook’un tamamen olmasa da büyük oranda geri adım attığını söyleyebiliriz. Yani hali hazırda sözleşmeyi kabul etmeseniz bile WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz. Bu da kullanıcılar için olumlu bir gelişme diyebiliriz.

Instagram şifre kırma 2021 için tıklayın