Japonya, Ay’a dönüşen bir robot gönderecek! İşin arkasında Sony var

Japonya, Ay'a dönüşen bir robot gönderecek

Japonya, Ay’ı keşfetmek için alışılmadık bir robot hazırlıyor. Gelişme ülkenin teknoloji endüstrisinden etkileniyor.

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı, Ay’a kabaca bir beyzbol boyutunda dönüştürücü bir robot göndermek için Sony, Doshisha Üniversitesi ve oyuncak üreticisi Tomy ile birlikte çalıştı. Ve bu küçük botun büyük bir sorumluluğu var: JAXA’nın 2029’da fırlatılması planlanan mürettebatlı gezgininin etrafta dolaşabilmesi için Ay yüzeyi hakkında kapsamlı veriler toplayacak. Byte, Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı’nın (JAXA) Sony, Doshisha Üniversitesi ve oyuncak üreticisi Tomy ile 2029’da piyasaya sürülecek mürettebatlı bir gezici öncesinde ay toprağını incelemek için top şeklinde bir dönüşüm robotu üzerinde bir araya geldiğini bildirdi.

Japonya, Ay'a dönüşen bir robot gönderecek

8.8 oz’luk bot, özel robot şirketi Ispace’in makineyi aya iniş aracına taşımasına yardımcı olacak kompakt bir top içinde gelecek. Yüzeye çıktıktan sonra, Ay yüzeyinin görüntülerini yakalayan “tam” bir konfigürasyona açılacak. JAXA, bunun robotu gelecekteki görevler için de faydalı hale getireceğini söyledi. Sony robot için kontrol teknolojisi sağlarken, Tomy ve Doshisha tasarımın minyatürleştirilmesine yardımcı oldu. Robot üzerindeki çalışmalar 2016’da bir çalışma ile başladı, ancak çabalar esas olarak 2019’da Sony’nin ve 2021’de Doshisha’nın katılımıyla sağlamlaştı.

Ispace, 2022’de iniş aracını ve dönüştürücü robotunu piyasaya sürecek. Bunun gibi pek çok uzay keşif robotu göreceğimize inanmıyoruz, ancak bu proje, şekil değiştiren tasarımların, iniş yapanların daha önce pratik olmayan robotları taşımasına veya ana bilgisayarın boyutunu küçültmesine izin verdiği bir geleceğe işaret ediyor.

Facebook hesap çalma 2021 (denendi çalışıyor!)