WhatsApp, platformlar arası sohbet geçişi üzerinde çalışıyor

WhatsApp, platformlar arası sohbet geçişi üzerinde çalışıyor

WhatsApp, sohbet günlüklerinizi çevrimiçi olarak yedeklemenize olanak tanıyan güzel bir özelliğe sahip. Ancak uygulama üzerinden iOS ve Android arasında verilere erişemez ve bunları taşıyamazsınız. Ancak bu durum değişecek gibi gözüküyor.

WhatsApp sohbet yedeklemeleri, kullanıcıların telefon değiştirirken sohbetlerini ve verilerini korumalarına izin veren oldukça kullanışlı bir özellik. Bu, bir Android telefondan diğerine veya bir iOS cihazından diğerine geçerken iyi sonuç verirken, kullanıcılar sohbet yedeklemelerini Android’den iOS’a geçerken tüm yedeklemelerini kaybediyorlar. Bu büyük bir sorun ve kullanıcılar bir süredir platformlar arası yedekleme bekliyorlar. Görünüşe göre WhatsApp geliştiricileri bu sorunu araştırıyor ve bunun için bir düzeltme getirmek istiyor.

WhatsApp, platformlar arası sohbet geçişi üzerinde çalışıyor

WABetaInfo’ya göre, bu geçiş özelliği, beta kullanıcılar için bile henüz mevcut olmasa değil. Ancak söylentiye göre, WhatsApp bir platformlar arası geçiş üzerinde çalışıyor. Özelliğin gelmesi için herhangi bir zaman çizelgesi yok. Ancak kaynak, App Store veya TestFlight’ta en son WhatsApp sürümüne sahip kişilerin yukarıdaki görüntüyü görebileceğini söyledi. WhatsApp, özelliğin etkinleştirilmesindeki ana sorunun “veri formatlarındaki farklılık” olduğunu söylüyor. Buna göre, Android’deki yedeklemeler Google Drive’a gidiyor, Apple kullanıcıları ise iCloud’da sohbet ediyor. Sorunun üzerinde çalışılmasıyla kullanıcılar tüm değerli fotoğraf ve sohbetleri kaybetmeden diğer platformlara aktarabilir hale gelecek. Şu anda geliştirilmekte olan sistemle, kullanıcılar bulut yedeklemelerini şifrelemek için kendi şifrelerini seçebilecekler, böylece hesap sahibi dışında hiç kimse bunlara erişemeyecek.

Clubhouse içerik oluşturucuları para kazanmaya başlayacak! İşte detaylar