WhatsApp o telefonlara desteği çekiyor!

Whatsapp Çin'i de kaybetti! Telegram ve Signal yüklemeleri artıyor

Son zamanlarda WhatsApp  tarafından hoş olmayan açıklamalar gelirken, bu haberlere bir yenisi daha geldi.

WhatsApp her geçen gün ayağına sıkıyor gibi gözüküyor. Attığı adımlar planlamaları pek de kullanıcı dostu adımlar gibi gözükmüyor. Geçtiğim dönemde hatırlanacağı üzere gizlilik sözleşmesi konusunda çalışmalar yapmış ve düzenlediği sözleşmeyi kullanıcılara dikti etmişti.

Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcı uygulamayı da kullanamayacaktı. Gelen tepkiler üzerine her ne kadar erteleme kararı alsa da iptalini sağlamadı. Kullanıcı bilgilerine-mesajlaşmalarına gerektiği anda ulaşabilmesini sağlayan bu sözleşmeyi 8 Mayıs’a kadar ertelemişti. Bu sözleşmeden dolayı fazla olmasa da bir bazı kullanıcılar farklı uygulamalara yönelmiş uygulamayı tamamen kaldırmıştı.

WhatsApp

Firma kaçan müşterilerine rağmen herhangi bir hamle yapmamıştı. Firma şimdi bazı kullanıcılarını da kaybetmeyi göze alarak yeni bir karar aldı. Gerçi aldığı kararda kaybedeceği kullanıcı sayısı az olacak. Aldığı karara göre iOS 9 güncellemesine sahip iPhone’lara destek vermeyi bırakacağını açıkladı.

En çok kullanıcıya sahip uygulama bu karar ile beraber bazı kullanıcılarına daha veda edecek. WABetaInfo’da aktarılan bilgiye göre, iOS 9 için de desteğin sonlandırılması bekleniyor. iPhone 4 ve 4S’e sahip kullanıcılar artık WhatsApp’tan güncelleme alamayacak. Durumu şöyle özetleyebiliriz; telefonunuzda uygulamayı kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak uygulamaya gelecek olan güncellemeleri alamayacağınız bir süre sonra uygulama sağlıklı çalışmayacak ve eski görüşmelerinizin de yedeklenmesi veya ulaşabilmesinde sorun yaşayabilirsiniz.

150 TL’ye kadar alabileceğiniz en iyi powerbank modelleri