WhatsApp Nokia desteğini tamamen kesti!

WhatsApp Nokia

WhatsApp Nokia S40 serisinden desteğini bugün kestiğini açıkladı. Artık Symbian S40 işletim sistemi ile çalışan Nokia modellerinde WhatsApp uygulaması kullanılamayacak.

WhatsApp, geçtiğimiz yıl bazı telefonlardan desteğini keseceğini açıklamıştı. Desteği kesilecek modeller arasında artık çevrenizde pek kullanan göremeyeceğiniz Symbian S40 ile çalışan Nokia modelleri, Android 2.0 ile çalışan Android telefonlar ve BlackBerry’nin artık tarihi eser olan modelleri yer alıyordu. Bazı modeller için destek kesim tarihini erteleyen WhatsApp, Symbian S40’a acımadı.

WhatsApp Nokia telefonlardan desteğini kesti!

WhatsApp, Symbian S40 ile çalışan Nokia telefonlardan desteğini 2019’un ilk ışıklarında kestiğini açıkladı. WhatsApp ayrıca Android 2.3.7 ve daha eski sürümlerden desteğini 2020 yılında kesecek. iOS cephesinde ise iOS 7 ve daha eski sürümleri kullanalar da 2020 yılından sonra destek alamayacak.

Bu desteği güncelleme olarak algılamayın. WhatsApp uygulaması artık bu modellerde direkt çalışmayacak. Yani WhatsApp üzerinden mesajlaşmak istiyorsanız yeni bir telefon almanız gerekiyor.

Facebook mesajlaşmalarınıza kadar her şeyinizi sızdırmış!

Aslında WhatsApp’ın bu kararı çok doğru. Miladı geçmiş telefonlara 2019 yılında bile destek verilmesi firmaya ağır bir yük oluyor. Bu yüzden kullanım oranı yüzde 1 bile olmayan telefonlardan desteğin kesilmesi normal.

WhatsApp Nokia