Ana SayfaFacebookWhatsApp KVKK cezası gündeme bomba gibi düştü

WhatsApp KVKK cezası gündeme bomba gibi düştü

WhatsApp KVKK cezası şu anda en çok konuşulan konular içerisinde yer alıyor. Özellikle son dönemlerde WhatsApp birçok yerden ceza aldı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

WhatsApp KVKK cezası beklenmeyen bir şekilde gündeme düştü. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp platformu dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması haline geldi. Bu süreç içerisinde hiçbir zaman reklam almadı. Facebook ise WhatsApp üzerinden para kazanmanın yollarını arayıp durdu. Son olarak kişisel verilerin paylaşımı üzerinden iyi miktarda para kazanabileceğini keşfetti.

Facebook kişisel verilerin paylaşımı için WhatsApp kullanıcılarına dayatmada bulundu. Eğer Whatsapp kullanan kişiler güncelleme yaparak kişisel verilerini paylaşmayı kabul etmezse uygulamayı kullanamayacak. Bu durum karşısında gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini düşünen KVKK, 1 milyon 950 bin TL para cezası kesti.

WhatsApp KVKK cezası caydırıcı olmayacak

WhatsApp Hizmet Koşulları ve Gizlilik İlkesi Metinlerinin kanunlara uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. WhatsApp ile ilgili yurt dışına veri aktarımı konusunda dava açılmıştı. Şimdi ise para cezası kesilerek caydırıcı etki oluşturulmak isteniyor. Ancak kesilen cezaların küçük olması Facebook için caydırıcı olmayacak.

WhatsApp KVKK cezası

WhatsApp henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak verilen bu cezayı büyük bir ihtimalle hızlı bir şekilde ödeyecek. Fakat kullanıcıların kişisel verilerini yasalar çerçevesinde kullanmaları pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde platforma daha fazla baskı yapılabilir.

WhatsApp’a yeni özellik! Herkes bunu bekliyordu

Kişisel verilerin güvenliği konusunda endişe yaratan Facebook ve WhatsApp gibi platformlar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde mahkemeye verilen WhatsApp ve Facebook gibi uygulamalar veri hasatçısı olarak tanımlanıyor. Peki siz verilen bu ceza ve diğer detaylar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

EN ÇOK OKUNANLAR

DOSYA KONUSU