Türkiye, Facebook’a para cezası kesti

Facebook Türkiye

Son dönemlerde birçok ülke Facebook’a para cezası kesti. Kişisel verilerin korunması konusunda ciddiyetsiz davranan Facebook şirketinin bugüne kadar ödediği cezaların haddi hesabı yok. Son olarak Türkiye’de Facebook’a ceza kesen ülkeler arasında yer aldı. İşte haberimizin detayları.

Bilindiği üzere Facebook, neredeyse 2 yıldır kişisel verilerin korunması ile ilgili konularda pekçok davayla uğraşıyor. Mark Zuckerberg çok fazla hırslı ve bu hırsı nedeniyle de her şeyi yapabilecek gibi görünse bile, elbette uluslararası hukuk içerisinde sürekli olarak cezalandırılıyor. Bunun onu durdurup durduramayacağı ise soru işaretleriyle dolu.

Birçok ülke Facebook’a para cezası kesti

Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, ABD ve bazı Asya ülkeleri de Facebook şirketine para cezası kesmişti. Türkiye, Facebook’a para cezası kesenler listesine sonradan ismini ekletti.

Facebook 1

Facebook platformu, bilgilerin önemli bir bölümünü şirketlere ve siyasi partilere sızdırmakla suçlanıyor. Türkiye’nin iddiası ise, yine bununla benzer doğrultuda. 13 Eylül 2018 ve 25 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşen sistemsel açık nedeniyle birçok kişinin fotoğrafları ve bazı dökümanları çalındı.

KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kurulu), şirkete 1.650.000 liralık idari para cezası kesti. Facebook’a verilen bu cezaların Dünya genelinde artarak devam etmesi bekleniyor. Facebook’un veri sızdırması ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Hala Facebook’a giren var mı?