Uçtan uca şifreleme ABD tarafından yasaklanmak isteniyor!

Uçtan uca şifreleme

Mesajlaşma uygulamalarındaki uçtan uca şifreleme özelliği Donald Trump tarafından yasaklanmak isteniyor. Peki, Trump neden böyle bir karar aldı?

Son yıllarda kişisel verilerin korunması konusunda hem geliştiriciler hem de hükümetler büyük bir titizlik ile çalışmaya başlamıştı. Facebook’un veri ihlali ile gündeme gelen uçtan uca şifreleme konusu, bu sefer Amerika Birleşik Devletleri’nin gündemine oturdu. Donald Trump yönetimi, bu özelliğin mesajlaşma uygulamalarından kaldırılmasını talep ediyor.

Donald Trump ve yönetimi, mesajlaşma uygulamalarının bu özelliği ile terör benzeri suç eylemlerinin gerçekleştirildiğini ve bu şifreleri çözmenin çok vakit harcadığını savunuyor. Amerika Birleşik Devletleri, açık ve net olarak kullanıcıların mesajlarını okumak istediğini şifrelemenin kaldırılması gerektiğini belirtiyor.

Twitter web yeni tasarımı ile karşımızda!

Bu talebin Avrupa ülkelerinden sert bir tepki alacağını düşünüyoruz. Verileri korumak için Facebook gibi devlere davalar açan Avrupa ülkeleri, şifrelemenin kaldırılmasını istemeyecektir. Trump, bu olayın üzerine giderse muhtemelen sadece Amerika’da şifreleme opsiyonları devre dışı kalacaktır.

Uçtan uca şifreleme