WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

WhatsApp yeni bir güncelleme aldı ve bu güncelleme ile deneyim tamamen değişecek. İşte tüm detaylar.

WhatsApp, milyarlarca kullanıcının mesajlaşma uygulamasına giriş yapma şeklini değiştiriyor, şifreleri ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı bir kenara bırakarak daha hızlı ve daha güvenli geçiş anahtarlarına geçiyor. Bu hamle, teknoloji endüstrisinde onlarca yıllık şifre teknolojisinden uzaklaşıp uygulamayı, daha modern geçiş anahtarı formatıyla değiştirme yönündeki büyük değişimin bir parçası. Google, Haritalar, Arama ve YouTube gibi uygulamalarına geçiş anahtarları ekleyecek benzer bir değişikliği yakın zamanda duyurdu. Mesajlaşma uygulamasının yeni güncellemesi başlangıçta yalnızca Android kullanıcılarını etkileyecek.

WhatsApp güncellemesi uygulamayı tamamen değiştirdi

Uygulamanın başkanı Will Cathcart, “Parola anahtarları, hesabınıza tekrar giriş yapmanın yeni bir yolu olacak” dedi. “Yeni özellik, kişinin gerçekten siz olduğunuzu doğrulamanın daha güvenli bir yolu ve size ek bir güvenlik katmanı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

WhatsApp ayrıca dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasında gizliliği artırmaya yönelik yeni önlemlerin bir parçası olarak kullanıcılara kendi kendini imha eden sesli notlar sunuyor. Güncelleme şu anda yalnızca telefonlarında veya bilgisayarlarında WhatsApp’ın en son sürümü yüklü olan beta test kullanıcıları için mevcut olsa da, sonunda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Dünya çapında 2,7 milyardan fazla kullanıcıyla (çoğunluğu Android cihazlarda) WhatsApp güncellemelerinin, potansiyel güvenlik hatalarının kritik bir etkiye sahip olmadığından emin olmak için genellikle kademeli olarak başlatılması gerekiyor.

Acer Aspire C27 : Performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor