WhatsApp değişikliği kullanıcıları kızdırdı

whatsapp güncelleme

WhatsApp kullanıcıları, uygulamanın tasarımında aylar önce başlayan değişiklikten rahatsız olmaya başladı. İşte tüm detaylar.

X/Twitter’da 5.000 kez paylaşılan bir gönderide “WhatsApp’ta olandan daha çirkin bir yeşil tonu hiç görmedim” paylaşımları yer aldı. Bir başkası “WhatsApp benim için şu anda çok yeşil” diye yazdı. Değişiklik aylardır devam ediyor ancak şu anda yalnızca bazı kullanıcılara sunuluyor. Bu renk değişikliği ile birlikte bir dizi başka küçük tasarım değişikliği de geliyor. Platformun kısa süre önce “yeni, güncellenmiş görünüm” adını verdiği özelliği sunmaya başladı. “Uygulamanın görünüm ve hissinde boşluklar, renkler, simgeler ve daha fazlası dahil olmak üzere bazı değişiklikler yaptık” dendi. “Bu değişiklikler WhatsApp’a modern, yeni bir deneyim getiriyor ve onu daha erişilebilir ve kullanımı kolay hale getiriyor.”

Mozilla, WhatsApp'a çağrıda bulundu!

Renkler dışında birçok şey değiştirildi. Uygulama, karanlık modu ve ışık moduna daha fazla beyaz ekledi; simgeleri ve düğmeleri için güncellenmiş görünüm; uygulamanın bazı kısımlarında daha fazla boşluk; Sohbetler sekmesinde bir WhatsApp logosu; ve Android navigasyonunda güncellemeler geldi.

Ancak kullanıcıları üzen şey yeni renklerin kullanılması. Mesajlaşma için mavi yerine yeşil kullanmaya başlandı. Ayrıca yeşilin tonu da “marka rengine” uyacak şekilde değiştirildi. Daha genel anlamda, “ekranda en önemli şeylere odaklanabilmeniz için” değişiklikler gelmeye devam edecek. Bununla birlikte, aynı anda gerçekleşen çok sayıda küçük değişiklik eklenmeye devam edecek.

Polestar Phone Tanıtıldı; Elektrikli Otomobil Üreticisinin İlk Telefonu