ChatGPT şimdi sohbet geçmişinizi kapatmanıza izin verecek

ChatGPT artık 11 ülkede daha mevcut

Piyasaya sürüldüğünden beri bir çok tartışmaya sebep olan ChatGPT şimdi yeni bir özellik alıyor. İşte tüm detaylar.

OpenAI, bu hafta başlarında çok popüler olan ChatGPT platformunda yeni bir değişikliği duyurdu. Şirketin AI sohbet botu artık sohbet geçmişini kapatmanıza izin verecek.  OpenAI, ChatGPT kullanıcılarının sohbet geçmişini kapatmasına izin verecek bir değişiklik getiriyor. Basitçe söylemek gerekirse, bu özellik temel olarak hangi konuşmaların modellerini eğiteceğini seçmenize izin verecek. Bu da güvenlik açısından verilerinizin korunacağı anlamına geliyor. Artık, OpenAI modellerini eğitmek için hangi verilerin kullanılacağını seçmenize yardımcı olması için sohbet geçmişini devre dışı bırakabilirsiniz. Yeni gelen bu özelliklere “geçmiş” kenar çubuğundan da erişilebilir. OpenAI, sohbet botu ile yeni konuşmaları 30 gün boyunca saklayacağını belirtti.

ChatGPT şimdi sohbet geçmişinizi kapatmanıza izin verecek

Bununla birlikte, bu sohbetlerin yalnızca “kalıcı olarak silmeden önce kötüye kullanım için izlenmesi gerekiyorsa” inceleneceğini de duyurdu. OpenAI ayrıca, “Bunun, verilerinizi yönetmek için mevcut devre dışı bırakma sürecimizden daha kolay bir yol sağladığını umuyoruz” dedi. Bunun dışında şirket, ChatGPT Business aboneliği üzerinde çalıştığını da duyurdu. Bu model temel olarak verileri üzerinde daha fazla kontrole ihtiyaç duyan işletmeleri hedefliyor.

Bu duyuru aynı zamanda ayarlarda yeni bir Dışa Aktar seçeneğinin olacağını da ortaya koydu. Bu seçenek, size konuşmalarınızı ve diğer tüm önemli verileri içeren bir e-postayı dahil eden bir dosya göndererek kullanıcıların verilerini ChatGPT’den dışa aktarmalarını kolaylaştıracak.

OWhatsApp kullanıcıları dört gözle bu güncellemeyi bekliyordu!