WhatsApp Business yayınlandı

va3

WhatsApp Business, küçük işletme sahipleri düşünülerek oluşturulmuş ücretsiz özel bir Android uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde işletmeler mesajları otomatik hale getiren, sıralayan ve hızla yanıt veren araçlarla müşterileriyle iletişimde kalabilir.

WhatsApp’ın bir süre önce duyurusunu yaptığı ve işletmelere yönelik olarak hazırladığını belirttiği WhatsApp Business uygulaması için beklenen an geldi. Uygulama, şu an Android kullanıcılarına yönelik olarak Google Play Store üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. İlgili sayfaya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

WhatsApp Business sayesinde işletmenizi daha fark edilebilir bir profile büründürebilirsiniz. Müşterileriniz için sık sorulan sorulara otomatik cevaplar hazırlayabilir, müsait olmadığınız zamanlarda gelen sorulara karşılık olarak yine otomatik cevaplarla iletişim sağlayabilirsiniz. Profilinizde işletmenize dair tüm bilgileri barındırarak sahte profillere karşı müşterilerinizi koruyabilir ve böylece iki taraf için daha sağlıklık alışveriş imkanları sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Business yayınlandı

WhatsApp Business’ın dikkat çeken bazı özellikleri şöyle:

İşletme Profilleri: Müşterilere, işletmenin tanıtımı, e-posta veya mağaza adresi ve web sitesi bağlantısı gibi bilgileri sağlıyor.

Mesajlaşma Araçları: İşletmeler, akıllı mesajlaşma araçları ile zamandan tasarruf edebiliyor. Bu araçlar arasında sıkça sorulan sorular için hızlı cevaplar, işletmeleri insanlara tanıtan karşılama mesajları ve meşgul olduğunuzda kullanılabilecek mesajlar yer alıyor.

Mesajlaşma İstatistikleri: Mesajların kaç tanesinin okunduğu gibi metrik veriler elde edilerek analiz yapılabiliyor.
WhatsApp Web: WhatsApp Business, masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Hesap Türü: İşletmeler, “işletme hesabı” olarak listeleniyor ve bu sayede insanlar işletmeyle mesajlaştıklarını biliyor. Zaman içinde hesaptaki numarayla, işletme numarasının örtüştüğü teyit edilen kimi işletmelerin hesapları onaylı hesap olarak görünecek.

Samsung yeni nesil ekran kartları için GDDR6 üretimine başladı