WhatsApp artık hesabınızı birden fazla telefonda kullanmanıza izin veriyor

WhatsApp mesajlarda takvim

WhatsApp yakında kullanıcıların hesaplarına birden fazla telefondan erişmesine izin verecek. İşte tüm detaylar.

Şirketin 2021’de test etmeye başladığı çoklu cihaz işlevselliğinin genişletilmesinde artık bir hesabı dört adede kadar telefonda senkronize edebilirsiniz. Özelliğe eriştiğinizde, uygulamayı bir akıllı telefona yüklerken yeni bir “mevcut hesaba bağlantı” seçeneği göreceksiniz. Düğmeye dokunduktan sonra, WhatsApp sizden birincil telefonunuzda bir QR kodu taramanızı isteyecektir; bu adım, ana telefonunuzdaki Ayarlar menüsünün “Bağlantılı Cihazlar” bölümüne gitmeyi ve “Bir Cihazı Bağla”ya dokunmayı içerecek.

WhatsApp artık hesabınızı birden fazla telefonda kullanmanıza izin veriyor

Bu biraz karmaşık geldiyse mesajlaşma uygulaması daha basit bir yöntem de sunmayı hedefliyor. WhatsApp, bu yeni, daha kolay bağlantı yöntemini gelecekte diğer cihazlara getireceğini söylüyor. Yeni senkronizasyon sistemiyle, ikincil bir telefondan mesaj ve arama alabilmeniz için “birincil” cihazınızın yakınınızda olması veya açık olması gerekmeyecek. Ancak, birincil telefonunuz 14 günden uzun süre etkin olmazsa, WhatsApp diğer cihazlarınızdaki oturumunuzu otomatik olarak kapatacak. Ayrıca, ana telefonunuzdan eşlik eden cihazlardan manuel olarak da çıkış yapabilirsiniz.

Şirket, “Bağlantılı her telefon, mesajlaşma uygulamasına bağımsız olarak bağlanarak kişisel mesajlarınızın, medyanızın ve aramalarınızın uçtan uca şifrelenmesini sağlar” diyor. Yeni çoklu cihaz özelliği, önümüzdeki haftalarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Mesajlaşma uygulamaları arasında önemli bir yere sahip olan mesajlaşma uygulaması geçtiğimiz yıllarda kullanıcılarından tepki almıştı, şimdi çok daha fazlasını sunarak güven kazanan şirket bu kapsamda adımlar atmaya devam ediyor.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü 2 saatlik kullanım sunacak