WhatsApp Android’de parmak izi ile şifrelenebilecek!

1547133278 WhatsApp to Add Fingerprint Authentication on Android Smartphones

WhatsApp Android platformunda uygulamayı parmak izi okuyucusu ile şifreleme özelliği üzerinde çalışmalara başladı. WhatsApp Android’de artık daha güvenli olacak.

WhatsApp yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak yeniliklerini iOS platformu üzerinde sunan WhatsApp, bu sefer sadece Android’e özel bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. WAbetaInfo‘nun ortaya çıkardığı bilgilere göre; WhatsApp çok yakında parmak izi okuyucusu ile şifrelenebilecek.

WhatsApp Android’de parmak izi ile koruma altında!

Bildiğiniz gibi Google Play Store‘da WhatsApp uygulamasını şifreleme diye onlarca sahte uygulama yer alıyor. Muhtemelen bu tip uygulamalardan sıkılan WhatsApp, bu özelliği kendi resmi olarak sunarak, kullanıcılara büyük bir sürpriz yapacak.

Facebook Messenger’ın tasarımı yenilendi!

Henüz Beta aşamasında olan bu özelliği kullanabilmek için Android telefonunuzda parmak izi okuyucusunun olması yeterli. Özelliği aktifleştirdiğinizde; WhatsApp uygulamasını açmak için sizden parmak izinizi isteyecek.

WhatsApp Android

iOS cephesine de gelmesi mümkün olan bu özelliğin ilk olarak Android’de kullanıma sunulacağını belirtelim. Tahminlerimize göre Mart ayı içerisinde bu özellik kullanıma sunulacaktır.