Fiziksel parmak izi okuyucusu tarihe mi karışıyor?

parmak izi okuyucusu 1

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon sektöründeki yeniliklere bir yenisi daha ekleniyor. Artık parmak izi okuyucusu ekranın altına yerleştirilecek. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet hepinizin malumu. Üreticiler en iyisini yapabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Bu durum kuşkusuz en çok biz kullanıcıların işine yarıyor. Böylece son teknoloji ürünü cihazları çok daha ucuza alabiliyoruz. Bu duruma en basit örneklerden birisi de parmak izi okuyucusu diyebiliriz. İlk olarak Motorla’nın akıllı telefonlarda denediği parmak izi okuyucusu, iPhone 5s ile popülerlik kazanmıştı.

Apple, parmak izi okuyucusunu iPhone 5s’te kullandıktan sonra, birçok akıllı telefon üreticisi bu teknolojiyi telefon modellerinde kullanmaya başladı. İlk başlarda üst segment modellerde kullanılan parmak izi okuyucusu, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte orta ve giriş segmentindeki telefonlarda bile standart haline gelmişti.

Şimdi ise sadece birkaç senelik bir maziye sahip olan bu teknoloji tarihe karışabilir. Zira bir çok teknoloji devi artık fiziksel parmak izi okuyucusu yerine, ekran ile tümleşik bir okuyucu üzerinde çalışmaya başlamış durumda.