Telefonunuzda Yer Açmak için Yapmanız Gerekenler

hataon

Akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldi.Onlarsız yapamıyor olduk.Ancak bazen cihazlarda boş alan kalmadığında dolayı yakınıyoruz.
Her gün akıllı telefon ve tablet sektörü alanında bir yeni haberle karşılaşıyoruz.Yeni özellik ve teknolojilerle karşımıza çıkan üretici firmalar hayatımızı kolaylaştırmak için uğraşıyor.Ancak yakındığımız iki önemli durum var. İlki akıllı telefon ve tabletlerin sarjlarının çok kısa sürede bitmesi. Diğeriyse yetersiz gelmeye başlayan dahili hafızalar.Sarj konusunda bir çok çözüm üretilse de henüz tatmin olamadık.Bu konuda bizim alabileceğimiz önlemler dışında başka bir şey yok.Ancak yetersiz gelmeye başlayan hafızlar için bir kaç başlık altında vereceğimiz öneriler sizin işinize yarayabilir.

akıllıtelefon
MicroSD Kart Satın Alın
Android cihazınızda kart girişi olup olmadığını kontrol etmekle işe başlayın.Eğer varsa en yakın teknoloji marketinden bir microSD kart satın almanız sizi uzunca bir süre daha idare edecektir.64 GB boyutunda bir kartı uygun fiyatlarda bulabilirsiniz ve bu kart sizin işinize yarayabiir. Eğer bir kart alırsanız Ayarlar bölümünden Depolama yolunu takip ederek kartınızın içerisine neleri kaydetmek istediğinizi belirleyip özelleştirebilirsiniz.

akıllı telefon1
Bulut Kullanarak Telefonunuzda Yer Açın
Yine Android cihazınıda yer açmak istiyorsunuz ve microSD kart almak işinize gelmiyorsa bulut hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bulut hizmetini kullanırsanız cihazınızdaki belgeleri bu yöntem ile bulut üzerine depolanmasını sağlayabilirsiniz.Bu işlemden sonra bulut üzerine depoladığınız belgeleri cihazınıdan silebilir yeni gelecek olanlara yer açabilirsiniz.Ancak bu işlemden önce dikkat etmeniz gereken bir önemli hususta belgelerinizin buluta upload edildiğini doğrulamak olacak.Emin olduğunuz takdirde cihazdan silme işlemine geçin.

akıllıtelefon2
Kablosuz Harddisk Kullanın
Kablosuz harddisk en kolay ve en rahat kullanılabilecek bir cihaz.Üstelik işinize de çok yarayacak. Bildiğimiz harddisklerden tek farklı cihazınıza Wi-Fi yoluyla bağlanıyor olması.Bütçenize uygun bir harddisk satın almakta cihazınızda yer açmanız için güzel bir çözüm olabilir.

akıllı telefon3
Gereksiz Uygulamaları Silin
Uygulama marketlerinde yer alan uygulamaların çoğu ücretsiz.Bu da bizi cezbeden şeylerden biri.Neredeyse ne olduğunu bilmeden indirdiğimiz ve kenarda köşede öylesin duran, hiç el sürmediğimiz uygulamalar cihazımızda yer alıyor.Bunlar cihazınızda ki yerin büyük bir kısmını kaplıyor.Eğer bir Android kullanıcısıysanız ve telefonunuzdaki gereksiz uygulamaları ya da oyunları silip depolama alanı açmak istiyorsanız Ayarlar bölümünden Uygulamalar’a gelin.Bu bölümde cihazınızda olan tüm uygulamaları göreceksiniz.Buradan gereksiz bulduklarınızı silebilirsiniz.Eğer bir iOS kullanıcısıysanız Ayarlar’dan Genel’e oradan Kullanım ve son olarak Alanı Yönet bölümüne tıklayıp indirdiğiniz uygulamaları görebilirsiniz. Bu konuda elinizi korkak alıştırmamanız en iyisi olabilir.

Mercedes’in Otomobili Göz Alıcı