Warcraft, Büyük Bir Hayal Kırıklığı mı?

duncan jones warcraft is set to be released in the united states on june 10

Warcraft: The Beginning, üç gün sonra yani 3 Haziran 2016’da Türkiye’de gösterime girecek. Film, eleştirmenler ve sinema otoriteleri için ön gösterime sunuldu. Maalesef, filmin beğenildiğini söylememiz imkansız.

Oyun filmleri, çok nadir örnekler haricinde, tüm sinema otoriteleri tarafından yerden yere vurulur. Silent Hill, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (Bir Uwe Boll filmi), Mortal Kombat: Annihilation, Max Payne, Alone in The Dark (bırakın oyun uyarlamasını, tarihin en kötü filmlerinden biri; Uwe Boll yine sağ olsun), Silent Hill: Revelation, Max Payne, House of the Dead; belki de oyun uyarlamalarının geleceğini kararttılar.

Warcraft

 

Elbette eleştirmenlerden tam not alamasalar da, Resident Evil ve Angry Birds gibi yüksek gişe hasılatı elde eden yapımlar da oldu.

Sıra geldi, geçmişin strateji, günümüzün MMORPG fenomeni Warcraft’a… Warcraft: The Beginning, gerek oyun serisi, gerekse New York Times Bestseller kitaplarından uyarlanmış. Yapım; 3 Haziran’da Türkiye, Asya ve Avrupa’da, 10 Haziran’da ise Amerika Birleşik Devletlerinde gösterime girecek.

Film; Rotten Tomaetos ve Metacritic gibi sitelerden 4/10 civarı puanlar aldı. Bununla birlikte, biz pek çok eleştiri sitesini çok da ciddiye almamayı öğrendik. İngiltere’de kısıtlı gösterime giren Warcraft: The Beginning; birkaç gün içinde 35 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Sadece birkaç ülkede gösterime girmesine ve asıl perdenin önümüzdeki 10 günde açılacağını vurgularsak, bu, hiç de fena değil. Zira oyun uyarlamasının bütçesi 150 milyon dolar seviyesinde.

Size tavsiyemiz, eleştirmenleri boş verip, kendi kararınızı almak olacaktır.

Epik fantastik filmin yıldızları arasında Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky ve Daniel Wu bulunurken, yönetmenlik görevini Source Code’tan tanıdığımız Duncan Jones üstleniyor. Senarist görevinde ise beyaz perde dünyasının dahi ikilisi  Charles Leavitt ve Chris Metzen bulunuyor.

Paypal İçin Muhteşem Kampanya