Oyun Dünyasının “En Kült” Kötüleri-1

Resident Evil 2 Remastered geliyor

Her kahramanının bir kötüye ihtiyacı vardır. Sinema ve televizyon eserlerindeki bu gerçek, video oyunlarında da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Sizin için “en kötü” kötülerin bazılarını sizin için derledik.

Herkes oyun dünyasındaki bir kahramanı canlandırmaya heveslidir. Ancak, kahramanlar istisnasız olarak, anti-tezleri olan zorbalarla mücadele ederler. Karşınızda bu canilerden bazıları

Shao Kahn (Mortal Kombat)

Evet Shao Kahn, kalpsiz, empati yoksunluğu çeken bir sosyopat ve hayat kavramana gram değer vermiyor. Ancak Shao Kahn, sadece bunlarla kötü değil. Yaptıkları ve yapamadıkları iki dünyayı karıştırıyor. Üvey kızı, öz kızı, kardeş ilişkileri derken her şeye kan bulaşıyor.

Vaas Montenegro (FarCry 3)

Vaas Montenegro, kahramanımıza sıklıkla “Deliliğin tanımını bilir misin sen? Sana zevkle anlatırım” ifadelerini kullanarak, pek çok şeyi ortaya koyuyor. Bu figürün en karanlık yani ise, “Dark Knight”daki Joker gibi kesinlikle öngörülememesi.

Pyramid Head (Silent Hill)

Korku türünün belki de en kült karakteri Pyramid Head, saf kötülük diyarındaki “zebanileri” temsil ediyor. Onu görürseniz, kaçın veya saklanın. Üçüncü bir seçenek yok.

The Lich King (World of Warcraft: Wrath of the Lich King)

Eskiden onurlu bir Paladin ve Prens olan Arthas, halkını kurtarmak için, garip bir yolculuğa çıkıyor. Yolculuğun sonunda ise Arthas’ın karakteri tamamen ortadan kayboluyor ve yerini Witch King denen yaşayan ölü alıyor. Trajik ve hüzünlü…

The Joker (Batman Arkham)

Zaten çizgi roman ve beyaz perde dünyasının en kötü ve sadist karakterlerinden olan Joker, Arkham Serisinde de sürpriz yapmıyor ve sosyopat şeytan rolünü başarıyla üstleniyor.

Diablo (Diablo Serisi)

Yaratılanlarınların ilki olan Anu iyiliğin, ikincisi yedi başlı ejderha olan Tathamet ise kötülüğün kendisiydi. İkisi birbirleriyle Pandemonium’da savaştılar ve bu savaşın sonunda ikiside öldü. Anu’nun bedeni zaman içerisinde Crystal Arch’a dönüştü ve üzerinde cennet ve melekler oluştu, gözü sonradan World Stone denen taşa dönüştü. Tathamet’in bedeni ise zamanla cehenneme dönüştü ve üzerinde iblisler oluştu. Bilin bakalım iblislerin en genci ve güçlüsü kimdi? Diablo, tüm Blizzard oyunlarında başımıza bela olmaya devam ediyor.

Diablo

Albert Wesker (Resident Evil)

Resident Evil serisinde önceleri S.T.A.R.S biriminin baş bilim adamı rolünü üstlenen Albert Wesker, G ve T Virüsü üzerinde deneyerek, zaten şeytani beynine, şeytani fiziksel güçler kattı. Wesker, gerek Chris Redfield gerekse Leon S.Kennedy ile pek çok mücadeleye girdi.