Warcraft’ın İşi Çok Zor!

duncan jones warcraft is set to be released in the united states on june 10

27 Mayıs’ta Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve 6 Haziran’da Los Angeles’da gösterime giren Warcraft The Beginning, gerek gişe hasılatı gerekse eleştirmen notları baz alındığında, hiç de iyi günler geçirmiyor.

Oyunlardan uyarlanan filmlerin ezici çoğunluğu, beyaz perdede istediği başarıyı elde etmekten uzak kalmıştır. Bunun gerçek anlamdaki tek istisnası ise Resident Evil serisi. Bazı filmler (Dungeon Siege, BloodRayne, Far Cry, Alone in The Dark) Uwe Boll gibi berbat yönetmenler tarafından rezil edilirken, Prince of Persia gibi filmler kaliteli olmalarına ve tatminkar gişe hasılatı elde etmesine rağmen, yüksek yapım bütçesi nedeniyle isteneni veremediler.

Üzülerek söylüyoruz ki; Warcraft The Beginning’de, bu furyada yerini alacak gibi gözüküyor.  Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky ve Daniel Wu’nun baş rollerini paylaştığı ve Source Code’un başarılı yönetmeni Duncan Jones’un en önemli koltuğa oturduğu film; pek çok ülkede gösterime, 27 Mayıs’ta girmesine karşılık 130 milyon dolar gişe hasılatı elde edildi. Elbette 130 milyon dolar düşük bir rakam değil ancak reklam bütçesi ile yapım maliyeti 250 milyon dolar olunca, pek de kayda değer düzeyde sayılmaz.

Warcraft

Rotten Tomaetos filme 23/100 puanı layık görürken, Metacritic biraz daha hoşgörülü davranıp 29 puan verdi. İzleyicilerin IDMB puanı ise, son derece yüksek ve 7.8/10. Lakin IMDB’nin sorunu, başlarda, en fanatik izleyicilerin oy vermesi. Nitekim Batman v Superman: Dawn of Justice’in ilk hafta puanı 9.5 civarındayken, sonlara doğru 7.4’e inmişti.

Umarız Warcraft, Metacritic ve bazı sitelerdeki acımasız eleştirileri havada bırakır ve yarın ülekmizde ve Amerika Birleşik Devletlerin tüm eyaletlerinde gösterime girmesiyle birlikte, istenen ticari başarıyı elde eder. Zira film uyarlaması olabilecek harika oyunlar sırada bulunuyor ve bunun için işaret fişeği bekliyor.

Asus’un Zenbo Robotu Gönülleri Fethetti!