VPN güvenlik tehditi oluşturmaya başladı

VPN güvenlik tehditi oluşturmaya başladı

Son zamanlarda YouTube’da ne izlerseniz izleyin, oyun oynamalar, siyasi yorumlar, sekiz saatlik niş video makaleler ya da ne olursa olsun VPN hizmetleri için reklamlar da göreceksiniz. Ancak satış reklamları ve satışları güvenlik sorunu oluşturuyor. İşte detaylar.

Influencer’lar, ödeme sırasında FOLLOWME10 kodunu kullandığınız sürece askeri düzeyde şifreleme ve her yerden akış içeriği vaat ediyor, böylece paylarını alıyorlar. VPN reklamlarının YouTube’un her yerinde olması sadece bir güvenlik sorunu da değil. Influencer pazarlama danışmanlığı şirketi ThoughtLeaders’ın kurucu ortağı Daniel Conn’a göre, 2016’nın başından bu yana, satış yapan şirketler toplu olarak yaklaşık 247.000 YouTube videosuna sponsor oldu. O zamana kadar neredeyse hiçbiri başarı elde edemedi ancak pazarlama yükseldikçe hızlı büyümenin sinyali verildi.

VPN güvenlik tehditi oluşturmaya başladı

YouTuber’lar için, hayatlarını finanse etmenin kazançlı ve tutarlı bir yolu; VPN sağlayıcıları için bilinilirlik sağlamak. Ancak sıradan izleyiciler için, satış reklamlarındaki keskin artış, siber güvenlik konusundaki kafa karışıklığına neden oluyor. Maryland Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi yardımcı doçenti Dave Levin, “Bunu eğitim olarak düşünürseniz, güvenlik eğitiminin en yaygın dersinde VPN konusunu tartışmak mümkün” dedi.

Maryland Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yüzbinlerce reklamdan rastgele bir örnek aldı. Aynı zamanda üniversitede bilgisayar bilimleri alanında doçent olan Michelle Mazurek’e göre, açıkça yanlış olmasa da, reklamların çoğu VPN’lerin neler yapabileceğine dair belirsiz veya abartılı iddialar içeriyor. Bu da kullanıcı açısından güvenlik sorununa yol açıyor.

Meta, personeli haftada en az üç gün ofiste gitmek zorunda kalacak