iPhone için güvenlik duvarı uygulaması çıktı!

iPhone için güvenlik duvarı

iPhone için güvenlik duvarı uygulaması bugün App Store’da yayınlandı. Peki, Lockdown uygulaması kullanıcılara neler sunuyor? İşte detaylar.

Güvenliği ile öne çıkan iOS işletim sistemi, nadir de olsa güvenlik açıkları ile karşı karşıya kalıyor ancak bu açıklar Apple tarafından hızlı bir şekilde kapatılıyor. Bu yüzden Android’deki gibi Antivirüs uygulamasına ihtiyaç duymayan iOS, genellikle güvenlik duvarı işlevi gören uygulamalara ev sahipliği yapıyor.

Bugün de VPN servisi olan Confirmed, yeni güvenlik duvarı uygulamasını ücretsiz olarak App Store’da yayınladı. Lockdown Apps olarak isimlendirilen bu uygulama diğer uygulamalar gibi VPN protokolü üzerinden hizmet veriyor. Zararlı domainleri engelleyerek kullanıcılara güvenlik sunduğunu söyleyen Lockdown Apps, kullanıcılara istedikleri alan adını engelleme imkanı da sunuyor.

Facebook, Instagram ve buna benzer siteleri uygulamalaya ekleyerek, iPhone’un VPN açıkken hem Wi-Fi hem de hücresel veriden bu sitelere girmesini engelleyebiliyorsunuz. Genellikle milletin başına bela olan kripto para sitelerini engelleyen uygulama, çok yakında Android platformuna da gelecek.

Eğer uygulamayı merak ediyorsanız buradan indirebilirsiniz.

iPhone için güvenlik duvarı