Volkswagen Virtus Türkiye’de satışa sunulacak mı?

virtus

Volkswagen’ın yeni sedan modeli Virtus’un 2022 modeli resmen tanıtıldı. Peki bu araç ülkemizde satışa sunulacak mı?

Volkswagen Virtus Türkiye’de satışa sunulacak mı? Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Volkswagen, 2022 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Ülkemizde de daha önce satışa sunmadığı birçok yeni modeli satışa sunan Alman devi, hız kesmeden yeniliklere devam ediyor.

Bir süredir satışta olan ancak bugüne kadar ki tasarımı ile Polo’nun sedan modeli olarak isimlendirilen Volkswagen Virtus, 2022 modeliyle keskin bir tasarım değişikliğine gidip bu algıyı yıkmış gibi görünüyor.

Skoda Slavia’nın Volkswagen ayağı olan bu model, aslında neredeyse Slavia ile birebir aynı özelliklere sahip. Ancak Virtus, ikizinden birkaç yerde ayrılıyor ki bunların başında 4.561mm uzunluk ve 1.507mm yükseklik ebatları geliyor. Bu boyutları ile ikizinden daha uzun ve daha yüksek olan Virtus, 521 litre bagaj hacmiyle büyük bagaj sevenleri memnun edeceğe benziyor.

virtus 2

Volkswagen Virtus Türkiye’de satışa sunulacak mı?

Dünya genelinde 25’den fazla ülkede satışa sunulacak olan Volkswagen Virtus, ne yazık ki Avrupa’da ve tabi doğal olarak da ülkemizde satışa sunulmayacak. İlk olarak Hindistan’da tanıtılarak satışa sunulan aracın, yakın vadede ülkemizde satışa sunulması da beklenmiyor.

Bununla birlikte, Volkswagen Virtus’un sedan tipinde bir kasaya sahip olması, bu aracın önümüzdeki yıllarda da ülkemizde satışa sunulma ihtimalini zayıflatıyor. Çünkü Volkswagen son yıllarda sedan kasa tipini önemli ölçüde geri plana almış bunun yerinde daha çok SUV modellere yönelmişti. Bu nedenle de artık ülkemiz ve Avrupa’da daha az sedan bunun yerine ise daha çok SUV göreceğiz.

Ethereum madencileri alternatif coinler arıyor!