Volkswagen T-Cross göründü!

Volkswagen T-Cross

Alman otomotiv devi Volkswagen, crossover / SUV segmentini genişletiyor. Kardeşleri Touareg, Tiguan ve T-Roc’un saflarında Avrupa’daki SUV savaşlarına katılmaya hazırlanan Volkswagen T-Cross yola çıkmak için gün sayıyor. İşte detaylar.

25 Ekim tarihinde yapılması planlanan bir sunumda tanıtılacak olan Volkswagen T-Cross’un Avrupa çıkışına sayılı günler kaldı. Öte yandan yaklaşık iki hafta sonra gerçekleştirilecek özel sunum akıllara bazı soruları getiriyor. Volkswagen için oldukça önemli olan T-Cross neden 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılmadı? Cevabı oldukça basit. Otomotiv devleri yeni modellerinin tanıtımı için son dönemde fuarlardan çok kendi düzenledikleri özel etkinlikleri tercih etmeye başladı. Çünkü Paris, Cenevre ve Los Angelas gibi küresel otomobil fuarlarında stand açmanın maliyetleri oldukça yüksek. Ayrıca markalar yeni modellerin tanıtımında özel etkinliklerin daha etkili olduğunu düşünüyor.

Şimdi gelelim markanın SUV ailesinin en küçüğü olacak olan Volkswagen T-Cross’a. Alman üreticinin ilk şehir crossover’ı olacak olan T-Cross, temelde markanın B segmentindeki sevilen süpermini hatchback modeli Polo’ya dayanıyor. VW Group’a ait MQB platformunu kullanan T-Cross, motor yelpazesini büyük ölçüde Polo’dan alacak.

Volkswagen T-Cross, Avrupa’da Peugeot 2008, Renault Captur, Nissan Juke ve Fiat 500X ile rekabet edecek!

Volkswagen birkaç gün önce ilk şehir crossover’ı T-Cross için bir teaser videosu yayınladı. Yayınlanan teaser videosu bizlere kabin içinden kısa bir bakış sunarken markanın T-Cross’un kokpit donanımında oldukça cömert davrandığını gösteriyor.

22 saniyelik teaser videosunda aracın direksiyonunun arkasında tamamen dijital bir gösterge paneli kendini gösteriyor. Ayrıca orta konsolda geniş ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi ve alt bölümde ise akıllı cihazlar için kablosuz şarj sisteminin yer aldığı görünüyor. Tabii bir de araçta Beats Audio ses sisteminin kullanıldığı gözden kaçmıyor.

Volkswagen Beetle tarih oluyor!