Volkswagen Beetle tarih oluyor!

Volkswagen Beetle

Alman otomotiv devi Volkswagen’in 1938 yılından beri ürettiği ikonik otomobili Volkswagen Beetle için yolun sonu göründü. 2019 yılında üretimden çekilecek olan model tarihe karışacak. İşte detaylar.

II. Dünya savaşından önce Ferdinand Porsche tarafından yaratılan ve detayları Adolf Hitler tarafından tasarlanan Volkswagen Beetle, 1938-1974 yılları arasında Almanya’da üretildi. Ardından üretim Meksika ve Brezilya’daki fabrikalara aktarıldı. 2003 yılında ise  klasik Beetle’ın üretimi durduruldu. Hemen aynı yıl içinde “New Bettle” olarak adlandırılan modern ve kompakt türevinin üretimi başladı ve günümüzde halen devam etmekte.

Ancak üçüncü nesil üretimi devam eden bu ikonik otomobil de Avrupa’daki diğer tüm kompakt modeller gibi SUV kurbanı oldu. Bu yılın ilk yarısında satışlardaki %38’lik düşüşle şirketin CEO’su Herbert Diess, Beetle’ın fişini çekmeye karar verdi.

Son Volkswagen Beetle, Temmuz 2019’da Meksika’daki Pueble fabrikasından çıkacak!

Popüler kültüre oldukça iyi bir yere sahip olan bu ikonik modelin tarihe karışacak olması üzücü. Ancak Alman otomotiv devi, 22 milyon ile marka tarihinin en çok satan efsanevi modeli için bir jübile düzenlemeyi ihmal etmedi. Önümüzdeki yıl 2019 model yılı ile Final Edition SE ve Final Edition SEL adındaki iki özel Beetle’ı satışa sunacak.

Son olarak şirketin 2020 yılında piyasaya sürmeyi planladığı ID hatchback modelinin elektrikli bir Beetle olabileceğini belirtelim.

Opel Adam neden üretimden kaldırılıyor?

Volkswagen Beetle