Volkswagen T-Cross resmen tanıtıldı!

Volkswagen T-Cross

Alman otomotiv devi Volkswagen’in crossover / SUV ailesinin en küçük üyesi Volkswagen T-Cross, 25 Ekim Perşembe günü Amsterdam’dan canlı olarak yayınlanan bir etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Alman üreticinin ilk şehir crossover’ı 2019 baharında Avrupa’da satışa sunulacak. İşte detaylar.

Volkswagen Group’a ait esnek bir platform olan MQB A0 platformuna dayanan Volkswagen T-Cross, yine de Polo’ya göre daha uzun. 4110 uzunluğa ve 2560 mm dingil mesafesine sahip olan T-Cross, ilk bakışta küçük görünen boyutuna nispeten kabin içinde oldukça geniş bir yaşam alanına sahip. Beş kişi için oldukça yeterli bir alan sunan bu bebek SUV 14 cm’ye kadar ayarlanabilen arka koltukları ile arka yolculara ihtiyaçlarından daha fazla diz mesafesi sunuyor. Ayrıca B-bu 14 cm’lik fark sayesinde bagaj hacmi 385 ila 455 litre arasında değişiklik gösteriyor. Arka koltuklar katlandığında ise bagaj hacmi toplamda 1281 litreye çıkıyor. Bu da bir şehir crossover’ı için oldukça yeterli gibi görünüyor.

Bununla birlikte Volkswagen T-Cross’a dışarıdan bakıldığında ağabeyleri Touareg, Tiguan ve T-Roc’tan bazı tasarım ipuçları taşıdığı görülse de genel olarak kendine özgü bir tasarıma bir tasarıma sahip diyebiliriz. Bu bebek SUV’un küçük boyutlarına rağmen kaslı, sağlam ve karizmatik bir duruşa sahip. Ancak yine de piyasadaki Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi oldukça etkileyici tasarımlara sahip rakipleri karşısında oldukça normal görünebilir.

Toplamda üç farklı paket ile gelecek olan T-Cross oldukça cömert bir renk kataloğu ile geliyor. Kullanıcıları çoğunlukla yan aynalar ve jantların zıt renklerde olduğu bir renk yelpazesi bekliyor. Ayrıca kabin içinde de oldukça çeşitli iki tonlu renk seçenekleri sunulacak. Panoramik sunroof, spor koltuklar ve çeşitli ortam aydınlatmaları gibi birçok ayırt edici özellik ise üç farklı paket içerisinde çeşitli opsiyonlar ile birlikte gelecek.

T-Cross giriş seviyesinde standart olarak 6.5 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemi ve dört adet USB şarj girişi ile geliyor. Ancak gerekli opsiyonları satın alarak 10,2 inçlik tamamen dijital bir gösterge paneline, sekiz inçlik dokunmatik ekrana, kablosuz şarj sistemine, anahtarsız girişe ve 300W’lık sekiz hoparlörlü bir Beats Audio ses sistemine sahip olabilirsiniz.

Volkswagen T-Cross güvenlik noktasında çok katı!

T-Cross için hangi paketi tercih ederseniz edin güvenlik donanımı pek de değişmeyecek. Çünkü yeni T-Cross birçok markanın sadece yüksek segment modellerinde kullandığı birçok güvenlik donanımını standart olarak sunuyor. Tüm paketlerde bir dizi güvenlik ve sürücü destek sistemi standart olarak geliyor. Otonom acil frenleme sistemi, şerit takip asistanı, yokuş kalkış desteği, kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik uyarı sistemi bunlardan sadece bazıları. Sürücü uyarı sistemi, adaptif cruise control sistemi ve park asistanı gibi donanımlar ise opsiyonlar arasında yer alıyor.

Volkswagen T-Cross saatler sonra yüzünü gösterecek!

Gelelim işin performans boyutuna. Tüm motorlarını Volkswagen Polo’dan alan T-Cross için teknik veriler henüz detaylı bir şekilde açıklanmadı. Ancak gelecek olan tüm motorların Euro 6d emisyon standartlarına uygun olduğu biliniyor. Yakıt tüketim ve CO2 emisyon değerleri ise yakında açıklanacaktır. Ancak Polo’nun yakıt ekonomisindeki verimliliği göz önüne alındığında rakamlar üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır. Yani T-Cross’un yakıt giderlerinin cep yakmayacağından şimdiden emin olabilirsiniz.

Kullanıcılar T-Cross için 94 ila 148 beygir güç çıkışları arasında değişen üç farklı turboşarjlı benzinli ve bir dizelden oluşan motor yelpazesinden seçim yapabilecekler. Ayrıca tüm T-Cross serisinin maliyetleri düşük tutmak adına sadece önden çekişli olarak geleceği biliniyor.

Volkswagen T-Cross motor seçenekleri

– Giriş seviyesi – 1.0 litrelik TSI üç silindirli turboşarjlı benzinli (95 beygir) – standart olarak beş ileri vitesli manuel şanzıman

– 1.0 litrelik TSI üç silindirli turboşarjlı benzinli (115 beygir) – standart olarak altı ileri vitesli manuel şanzıman

– 1.5 litrelik TSI dört silindirli turboşarjlı benzinli (150 beygir) – standart olarak 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman

– 1.6 litrelik TDI dört silindirli turboşarjlı dizel (95 beygir)