Volkswagen Microsoft ile otonom araçlar konusunda ortaklık kuruyor

Volkswagen Microsoft ile otomatik araçlar konusunda ortaklık kuruyor

Volkswagen Microsoft ile otomatik araçlar konusunda ortaklığa gidiyor. Şirket, Volkswagen Group’un otonom sürüş sistemlerinin gelişimini hızlandırmak için Microsoft’tan yardım istediğini duyurdu.

İki şirket Microsoft ile bağlantılı otomobiller için bulut bilişim üzerinde birkaç yıldır zaten çalışıyordu. Ancak şimdi bu ortaklığı otonom sürüşe genişletecekler. Buradaki fikir, Volkswagen’in Otomatik Sürüş Platformu (ADP) adını verdiği şeyi oluşturmak için otonom sistemlerdeki uzmanlığını Microsoft’un Azure bulut bilişimiyle birleştirecek olması.

Volkswagen Microsoft ile otomatik araçlar konusunda ortaklık kuruyor

Diğer otomobil üreticileri gibi VW’nin de sürüş paylaşımı, mikro mobilite, kısa süreli kiralama ve daha fazlası için planları var. Bunun gerçekleşmesi için hem bağlantılı araba hem de otonom sürüş teknolojisini geliştirmesi gerekiyor. Geçen yıldan beri VW, arabaları Car.Software kendi VW.OS işletim sistemini geliştiriyor. Bununla birlikte, diğer otomobil üreticilerinde olduğu gibi, tam otonom sürüş sistemleri hala uzak bir fikir olarak kalıyor.

Kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirmek, büyük miktarda veriyi yönetmeyi gerektiriyor. Bu nedenle Volkswagen hesaplama, yapay zeka ve veri yetenekleri için Microsoft’a güveneceğini söyledi. “ADP ortaklığı geliştirme döngülerini aylardan haftalara indirmeye yardımcı olacak” diye yazdı.

Volkswagen, kısa süre önce şirketin bilgi-eğlence sistemlerini geliştirmek için yardıma ihtiyaç duyduğunu duyurdu. GM ve Cruise gibi isimler, ölçeğe göre kendi kendine sürüş teknolojisini geliştirme konusunda yakın zamanda Microsoft ile birlikte ortak çalışmalar yaptı. Bakalım iki dev ne gibi bir çalışma ortaya çıkaracak.

İstanbul’da öğrencilere müjde bedava tablet dağıtılacak!