Volkswagen otonom teknolojilerde ittifak arayışına girdi!

Volkswagen

Alman otomotiv devi Volkswagen Group, otonom sürüş teknolojilerinde belli bir standart oluşturabilmek için sektörde yeni bir ittifak arayışı içerisine girdi. İşte detaylar.

Otonom teknolojileri otomotiv endüstrisinde gittikçe yaygınlaşıyor. Birçok otomotiv devi bu tür otonom sürüş sistemlerini ürettiği otomobillerde kullanıyor. Bu sistemler halihazırda ek ücretler karşılığında çeşitli opsiyonlar şeklinde kullanıcılara sunulsa da yakın zamanda belli seviyeleri ile birçok otomobilde standart olarak gelecek.

Alman otomotiv endüstrisinin bayrak taşıyıcı şirketlerinden olan Volkswagen Groupotonom teknolojilerde belli bir standart oluşturabilmek için diğer otomobil üreticileri ile işbirliği yapmaya karar verdi.

Volkswagen’in bazı potansiyel ortaklarla görüşmeye başladığı iddia edildi!

Şimdilik bu konu hakkındaki planlarını açıklamayı uygun bulmayan Alman üretici, araştırmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Şirketin, içlerinde birçok otomobil üreticisinin de bulunduğu 15 farklı şirketten oluşan bir ortaklık seçeneği olduğu iddia ediliyor. Hatta listede birkaç Alman otomotiv devinin de olduğu biliniyor. Şimdilik ince elenip sık dokunan ortaklık meselesi önümüzdeki ay yönetim kuruluna taşınacak. Yapılacak görüşmeler sonucu sona kalacak olan ittifak seçenekleri Matthias Müller ve Herbert Diess’e sunulacak.

Volkswagen Group artan maliyetlere yetişemiyor!

Otonom sürüş teknolojilerinin otomotiv endüstrisi için hem büyük bir fırsat hem de büyük bir risk olduğunun farkında olan VW Group, bu işi yaparken vakit kaybetmek ve fazla para harcamak istemiyor. Bu nedenle bir ortaklığın her şartta daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyor.

Bu alandaki bilgi paylaşımı ve maliyet paylaşımının yanı sıra en önemli nokta risk ve sorumluluk paylaşımı. Volkswagen yetkisi bu durumu “Otonom aracınız bir kazaya karıştığında aracınızın en son teknik standartlara uygun olduğunu kanıtlayabilirseniz mahkemede daha çok şansınız var” diyerek açıklıyor.

Volkswagen