Tesla Tamamen Otonom Aracının Videosunu Yayınladı

tesla

Amerikalı  araç üreticisi Tesla yeni nesil otonom araç sistemi hakkında bir video yayınladı. Geçtiğimiz ay dyurusu yapılan sistem ile birlikte araç sürücünün hiçbir müdahalesine gerek kalmadan istenilen yere gidebiliyordu. Güçlendirilen işlemci ve sensörler sayesinde hayata geçen gerçek kendi kendine giden arabanın ilk demo videosu yayınlandı. Etkileyici videoya haberimizden ulaşabilirsiniz.

Elon Musk’ın CEO koltuğunda oturduğu daha çok yeni bir firma olmasına rağmen büyük yenilikler yapmaya devam ediyor. Tamamen elektrikli araçlar tasarlamak üzere kurulan firma tüm araçlarında  tamamen elektrikli motorlar kullanıyor. CEO koltuğunda oturan ve 21. yüzyılın dehalarından görülen  Elon Musk’ın yenilikçi görüşleriyle yoluna devam eden firma sadece sıfırda elektrikli araçlar tasarlamıyor. Şirket aynı zamanda otonom sürüş üzerine de çalışmalar yapıyor.

Şimdiye kadar beta olarak kullanıma sunulan otonom sürüş özelliği 2017 itibariyle beta sürecini tamamlıyor. Beta sürecinin tamamlanması ile birlikte hiçbir sürücüye ihtiyaç duymadan hareket edebilecek olan aracın ilk tanıtım videosu yayınlandı. Tamamen otonom sürüş için geliştirilmiş bir donanım ile gelen araçlarda eski modellerde olmayan daha gelişmiş sensörler kullanılıyor. Aynı zamanda Nvidia tarafından araçlar için özelleştirilen yüksek performanslı işlemcinin de kullanıldığı araç bu sayede kendi kendine gidebiliyor. 8000 dolar maliyetle araçlara takılabilen bu sistem eski araçlara da takılabiliyor. 8000 dolar yani yaklaşık ₺25.000 ödeyerek sahip olunabilen bu özelliğe sahip bir aracınız varsa GPS üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçmeniz yeterli. Aracınız sizi hiçbir müdahaleye gerek kalmadan istediğiniz yere götürebilecek.

Vimeo üzerinden yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca videoyu buraya tıklayarak da Video’nun internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Pil Fabrikası Kuruyor!