Volkswagen, içten yanmalı motorlu araçların sonunu getirecek!

Volkswagen elektrikli araç

Alman gazetesi Muenchner Merkur’a göre, Volkswagen 2035 yılına kadar Avrupa’da içten yanmalı motor satışını durdurmayı planlıyor.

Volkswagen’in satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Klaus Zellmer bir Alman gazetesine, şirketin “2033 ve 2035 yılları arasında Avrupa’da içten yanmalı motorlu arabalar işinden çekileceğini” söyledi. Alman firması bu değişikliği çevre için yapıyor. Malum küresel ısınma ve salgın hastalık gibi bir çok problemle uğraştığımız bu dönemde Dünya için artık yapıcı adımlar atmak gerekiyor. Volkswagen elinden geleni yapsa da ABD ve Çin’de yanmalı motor satışını durdurmak çok daha uzun zaman alacak bir süreç. Güney Amerika ve Afrika bölgelerinde ise çok daha fazla zaman alacak.

Volkswagen, içten yanmalı motorlu araçların sonunu getirecek!

Volkswagen yönetim kurulu üyesi Zellmer, otomobil üreticisinin tüm filosunun en geç 2050 yılına kadar karbon nötr olacağını söyledi. Elektrikli araçların 2030 yılına kadar şirketin Avrupa’daki toplam satışlarının yüzde 70’ini oluşturması bekleniyor. Volkswagen’in karbon nötr hedefleri birçok rakibinin hedefleriyle aynı. Benzer şekilde Ford da bu yılın başlarında, 2030 yılına kadar Avrupa’da yalnızca elektrikli araç satacağını duyurmuştu. Nisan ayında Honda, 2040 yılına kadar gazla çalışan arabaları aşamalı olarak kaldırmayı planladığını söyledi. Norveç benzer adımları atmak için 2025’i, Fransa 2040’ı ve İngiltere 2030’u planlıyor. Birçok Avrupa ülkesinin hemfikir olduğu konu artık çevre için daha uyumlu araçlar üretmek. Volkswagen bu konuda şu an lider durumunda. ABD’de ise Kaliforniya, 2035 yılına kadar gazla çalışan araçların satışını yasaklamayı planlıyor. Kaliforniya’nın bu adımının ardından başka eyaletler de bu durumu destekledi.

Galaxy A21s güvenlik güncellemesi alıyor: Tüm kullanıcılara hızlıca dağıtılıyor