Vodafone Siber Saldırıya Uğradı!

sigmundur david 0

Büyük GSM operatörüne karşı bir siber saldırı gerçekleştiren Türk hacker’lar başbakanın tüm gizli bilgilerini ortaya çıkardı.

sigmundur_david_0

320 bin nüfuslu İzlanda’nın dev telefon operatörlerinden biri olan Vodafone siber saldırı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk olduğu düşünülen bir hacker tarafından siber saldırıya uğradıklarını, bunun sonucunda yaklaşık 77 bin kullanıcının özel bilgilerinin ele geçirildiğini belirtti. Ayrıca kullanıcıların banka hesap numaraları, kredi kartı bilgileri ve şifrelerinin de bu saldırı sonucu ifşa olduğunu söyledi.

Siber saldırının kurbanları arasında İzlanda Başbakanı Sigmundur Davíð Gunnlaugsson’un da bulunması ilgi çekti. Vodafone İzlanda kullanıcılarının sosyal medya hesaplarının şifrelerini değiştirmesini, kredi kartlarını kontrol etmelerini ve bunlara karşı önlemler almalarının gerekli olduğunu belirtti.

Terör ve toplumsal anlaşmazlıkların olmadığı ve barışçıl bir ülke olduğu bilinen İzlanda’daki politikacıların güvenlik seviyeleri en alt seviyede tutuluyor. Kuzey kutbuna yakın olan ülkenin ise en büyük ihracat kaynağı dünyaca ünlü video oyunu olan Eve Online. Bu oyun için ödenen aylık abonelik ücretleri İzlanda’nın yıllık ihracatının yaklaşık yarısını oluşturmakta.

Siber saldırı hakkında ise Vodafone tarafından yapılan bu açıklama dışında daha fazla bilgi bulunmuyor.