Dominos’a Siber Saldırı!

Dominosa Siber Saldiri

Pizza sektöründe dünya genelinde marka olma yolunda ciddi adımlar ile ilerleyen Dominos büyük bir siber saldırıya maruz kaldı.

Pizza devi Dominos‘a yapılan saldırı sonrasında hacker grubu çalınan bilgiler karşılığından firmadan fidye talebinde bulundu.

Dominos'a Siber Saldiri!

Siber saldırıyı gerçekleştiren hacker grubu 650.000 kullanıcıya ait bilgilerin hiçbir yerde paylaşılmaması için firmadan 30.000 Euro fidye istedi. Büyük boyutta bir saldırıya uğrayan firmanın veritabanından ele geçirilen müşteri bilgilerinin sadece Fransa ve Belçika müşterilerine ait olduğu açıklandı. 592.000 Fransa müşterisi ile 58.000 Belçika müşterisinin ad, soyad, telefon numarası, açık adres, e-posta adresi ve hesaplarına ait şifre bilgilerini ele geçiren siber korsanların elinde Türkiye müşterilerine ait bir bilgi yok.

Rex Mundi ismiyle tanınan hacker grubu yayınladığı bildiride Dominos‘un müşteri bilgilerini ele geçirmeden önce sistemde buldukları açığı firmaya bildirdiklerini ancak herhangi bir dönüş yapılmadığı belirtiliyor.

Yaşanan bu siber saldırı sonrasında Fransa cephesinden doğrulama gelirken kredi kartı bilgilerinin çalınmadığı, sadece müşterilerinin mevcut şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti. Belçika cephesi ise bu saldırıyı doğrulamazken sistemlerinde ufak bir aksama olduğunu belirtti. Siber korsanlar tarafından talep edilen fidyenin ise kesinlikle ödenmeyeceğinin altı çizildi.

Microsoft Çalışanına 3 Ay Hapis!