Anonymous’un Yeni Hedefleri Kim?

Anonymous Mask Wallpaper

Ünlü siber korsan grubu olan Anonymous’un yeni hedefi uzak doğu oldu. Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong’un kişisel internet sitesine bir saldırı düzenleyen Anonymous adlı ünlü hacker grubu Avustralya ve Filipinlere ait kurumların web sitelerine de saldırdı.

Anonymous-Mask-Wallpaper

Saldırının Başbakan Lee’nin o grubun izini süreceğini söylemesinden bir gün sonra olması bir işaret olarak görülüyor. İnternette yayınladığı bir video kaydı ile hükümete ait sitelere saldırı konusunda tehdit ettiği söylenen kişinin, hacker grubunun bir parçası olduğu iddia ediliyor.

Singapur’un internet ve telefon kurumundan yapılan açıklamada, başbakanlığın resmi internet sitesinin bir bölümüne Perşembe günü bir saldırı düzenlendiğini belirtti. Bilgi ve İletişim Geliştirme Kurumu ise yaptığı açıklamada “başbakanlık ana web sitesi hala çalışıyor ve biz saldırıya uğrayan sayfayı geri yüklemek için çalışıyoruz” dedi.

Siber korsanların, başbakanlık internet sitesine düzenledikleri saldırı ile, Anonymous grubunun sembolü olan Guy Fawkes maskesini ve “Bugün Singapurlu olmak harika” mesajını yayımlanmış.

Singapur hükümeti bir açıklama yaparak, suçluları yakalamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. Ayrıca, “Biz onu bulabilirsek, adalete teslim edeceğiz ve şiddetle cezalandırılacak. Anonim olduğunu düşünebilir ama kim olduğunu bulmak için ekstra çaba harcayacağız” dedi.