Vivo Türkiye pazarından sonra eski kıtaya açılıyor

Vivo X50 Pro Plus DxOMark

Kısa bir süre önce Türkiye pazarında hizmet vermeye başlayan Vivo pazar ağını genişletiyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Çin’in en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan BTK çatısı altındaki Vivo pazar ağını genişletiyor. Bilindiği üzere BTK çatısı altında Vivo haricinde realme, Oppo ve OnePlus gibi isimler de yer alıyor.

Hali hazırda dünya genelinde en çok pazar payına sahip 6 üreticiden biri olan Vivo, biraz geç de olsa Avrupa pazarına açılma kararı aldı. Aslında Vivo’nun modelleri Avrupa’da bazı ülkelerde satılıyordu. Fakat İngiltere gibi Avrupa’nın lokomotifi diyebileceğimiz pek çok ülkede Vivo cihazları erişilebilir değildi.

Hatırlanacağı üzere Vivo kısa bir süre önce ülkemizde de kurumsal olarak hizmet vermeye başlamıştı.

Vivo V20 SE

Vivo Türkiye pazarından sonra Avrupa pazarına da giriyor

Hatırlanacağı üzere Çinli üretici ülkemize sadece 1 model ile giriş yapmıştı. Vivo şimdi benzer bir stratejiyi Avrupa’da da uygulayacak. Pazara 5G destekli bir cihazla giriş yapmayı planlayan Çinli üretici, ilerleyen dönemde model sayısını arttırmanın planlarını yapıyor.

Şimdilik Vivo’nun Avrupa’da ne derece başarılı olacağını kestirmek güç. Fakat Türkiye pazarında etkili bir başlangıça imza atamamışlardı. Bu durumun temel nedeni ise pazara rekabetçi bir fiyat ile giriş yapamamaları oldu. Keza Vivo’nun belirlediği etiketin altına çok daha sağlam telefonlar bulmak mümkün.

Görünen o ki önümüzdeki dönemde global pazar tamamen Çinli üreticilerin eline geçecek. En azından tablo bunu gösteriyor.

ABD hükümeti Google’a dava açtı