vivo S20’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

vivo S20

vivo, S serisine yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor. Yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen vivo S20’nin teknik özellikleri ortaya çıktı.

vivo, amiral gemisi X serisinin hemen altında konumlandırdığı vivo S serisine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Şu sıralar vivo X200’e odaklanmış olan Çinli telefon üreticisi, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının lansmanını gerçekleştirdikten hemen sonra bu kez dikkatini S serisine çevirecek ve vivo S20’yi piyasaya sürecek. Yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen S20, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özelliklerine dair pek çok detay ortaya çıktı.

vivo S20, 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1260 x 2800p olacak. Telefonda 6500 mAh’lık bir batarya bulunacak ki bu da öncülünden 500 mAh daha büyük olacak. Ne var ki batarya boyutu arttığı halde telefonun kalınlığı incelecek. Telefonun kalınlığı 7.19mm, ağırlığı ise 185.5 gram olacak. vivo’nun bataryayı büyütürken telefonu daha da inceltmeyi başarmış olması dikkat çekiyor.

vivo S serisinin yeni üyesi, Snapdragon 7 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Telefonun arka yüzünde çift kamera bulunuyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası da 50 megapiksel olacak.

vivo S20

Bu bilgilere bakılırsa vivo S20 öncülünden o kadar da farklı olmayacak. Yukarıda da belirttiğimiz gibi öncülünden daha küçük bir ekrana ve daha büyük bir bataryaya sahip olacak ama bunun ötesinde kayda değer değişiklikler olmayacak. S serisinin artık yılda iki defa yenilendiği göz önüne alındığında bu o kadar da şaşırtıcı değil.

OnePlus 13’ün Resmi Tanıtım Görselleri Paylaşıldı