vivo, Çin pazarında zirvenin sahibi oldu

vivo

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’deki kıyasıya rekabette rakiplerini geride bırakarak zirveyi alan şirket vivo oldu.

Bildiğiniz gibi Çin, bugün dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı. Bu yüzden Çin’de akıllı telefon pazarının zirvesinde yer almak için kıyasıya bir yarış var. Bu yarış da büyük ölçüde Çinli telefon üreticileri arasında geçiyor. Yayınlanan son rakamlar, bu yarışı hangi şirketin önde götürdüğünü ortaya koyuyor.

IDathe tarafından paylaşılan verilere göre dünyanın geri kalanında gibi Çin’de de akıllı telefon satışları düşüşte. Son çeyrekte akıllı telefon satışları, bir önceki yıla kıyasla yüzde 11’lik bir düşüş yaşadı. Sonuç olarak 2022’nin üçüncü çeyreğinde Çin’de 71.3 milyon alkıllı telefon satıldı. İşin ilgini genelde akıllı telefon satışları yüzde 11 düşerken, en üst segment telefonlar söz konusu olduğunda satışların yüzde 1.9 artmış olması.

vivo iQOO 10

Çin’de akıllı telefon pazarında ilk beşte yer alan akıllı telefon üreticileri vivo, Honor, Oppo, Apple, Xiaomi. Gördüğünüz gibi Çin merkezli olmayıp da ilk beşte yer almayı başaran tek şirket Amerikalı teknoloji devi Apple. Bu beş şirket arasında zirvenin sahibi ise vivo.

vivo’nun telefon satışları yıldan yıla yüzde 20 düşüş yaşamış olsa da hala Çin’de en çok akıllı telefon satan şirket konumunda. Şirketin çatısı altında yer alan iQOO markasının telefonlarının gördüğü ilginin şirketin zirvede yer almasında payı büyük.

Twitter kullanıcıları başka sosyal ağlara göç ediyor