Vision Pro’nun Global Pazara Sunulacağı Tarih Açıklandı

Apple Vision Pro

Şubat ayında ABD’de satışa sunulan Apple Vision Pro, sonunda global pazara çıkıyor. VR/AR başlığının global pazara sunulacağı tarih açıklandı.

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlere odaklanan Amerikalı teknoloji devi Apple, nihayet konfor alanının dışına çıktı ve yıllar sonra ilk kez şirket için devrimsel diyebileceğimiz bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR başlığı Apple Vision Pro, şubat ayında kullanıcılarla buluştu. Ancak Apple, VR/AR başlığını ilk olarak ABD’de satışa sundu. Diğer ülkelerde ise bu başlık doğrudan Apple tarafından satılmıyordu. Ancak bu durum çok yakında değişecek.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde gelen bir sızıntı, Vision Pro’nun global lansmanının temmuz ayında gerçekleşeceğini ortaya çıkarmıştı. Bu sızıntıya göre Apple’ın VR/AR başlığı temmuz ayında Birleşik Krallık, Çin ve Kanada’daki Apple Storelar’da satılmaya başlanacaktı. Apple’ın dün WWDC 2024’te yaptığı açıklama, uzun süredir beklenen global lansmanın bundan bile önce gerçekleşeceğini gösterdi. Apple, VR/AR başlığının global lansman tarihini 28 Haziran olarak duyurdu.

Vision Pro

Global lansman tarihinin yanı sıra Apple Vision Pro’nun ABD dışında sunulacağı ilk ülkeler de açıklandı. Cihazın ABD dışında satışa sunulacağı ilk ülkeler Çin, Japonya ve Singapur olacak. 12 Temmuz’da ise onlara Almanya, Fransa, Avustralya ve Kanada da katılacak.

Öte yandan bu global lansmanla birlikte visionOS 2’nin çıkışı da gerçekleşecek. Adından da anlayacağınız üzere visionOS 2, Apple’ın VR/AR başlıklarında kullandığı işletim sisteminin yeni versiyonu olacak.

Yeni Nesil Xbox Geliyor; Microsoft Resmen Duyurdu