Virgin Galactic süpersonik uçak tanıttı

virgin galactic süpersonik

İngiliz havayolu devi Virgin’in uzay turizmi için uzay gemisi üretmek amacıyla kurduğu Virgin Galactic şirketi, kıtalar arasında yolcu taşıyacak bir uçak tanıttı.

Virgin Galactic süpersonik uçağı ile Fransızların Concorde’u ile yıllar önce sona eren sesten hızlı  ticari uçak yolculuklarını yeniden başlatabilir.

Virgin Galactic süpersonik uçak çağını tekrar açıyor

March 3 ismini vediği, delta kanatlı uçak, 19 yolcu kapasitesine sahip. Ancak bu yolcuların hepsi için de özel odalar/kabinler bulunuyor. Böylece uçak yolculuğunun yüksek fiyatını ödeyebilecek zengin yolcular, yolculuk boyunca kendi kabinlerinde konforlu bir yolculuk yapabilecekler.

Uçağın üretimi için Rolls Royce ile ortaklık kuracak olan Virgin Galactic ilk üretimlerini ise Virgin havayollarına satacak gibi görünüyor. Öncelikle ABD ve Avrupa ya da Uzak Doğu arasındaki uzun mesafelerde kullanılacak uçak, bu yolculukların süresini bir iki saate indirebilir. Şu anda Avrupa’dan ABD’ye uçmak 10 saat seviyesinde bir zaman alabiliyor.

virgin galactic süpersonik

80’li yıllarda ise Fransız Concorde uçakları, sesten hızlı uçabilen yapılarıyla, Avrupa ABD arasını 1-2 saat içinde geçebiliyordu. Ancak bu uçakların aşırı yüksek yakıt masrafı nedeniyle bilet fiyatları çok yüksekti. Concorde’un bir kaza yaşaması da bu hızlı uçaklara güveni yok etmişti. Ayrıca, bu uçakların yüksek gürültüsü de havalimanının bulunduğu şehirlerde büyük şikayet konusu oluyordu. Bu nedenle Fransa Concorde uçaklarını kullanmayı bıraktı.

Microsoft TikTok için düğmeye bastı! TikTok satılıyor mu?

Ancak yeni Virgin Galactic uçaklarını yarın havada görmeyi beklemeyin. Henüz sadece tasarım aşamasında olan uçağın tüm üretim aşamalarını geçip testleri bitirip uçuş onayı alması için 10 sene gerekecek. Bu sırada da Elon Musk, uzaydan veya Hyperloop trenleriyle okyanus altında yolcu taşımaya başlamış olabilir, hatta Musk’ın ışınlanmayı icat ettiğini bile görebiliriz. Çünkü kendisi, darbe yapmaktan fırsat bulduğu zamanlarda, sürprizlerle dolu bir yatırımcı.