Vincent van Gogh’un tablosunda ‘gizli’ detay keşfedildi

Vincent van Gogh'un tablosunda 'gizli' detay keşfedildi

Vincent van Gogh ölmüş olsa da eserleri ile günümüzde ses bırakmaya devam etti. Şimdi ise yeni bir detay daha keşfedildi. İşte tüm detaylar.

Vincent van Gogh’un ikonik tablosu Yıldızlı Gece, efsanevi sanatçının doğal dünyaya dair sezgisel bir anlayışa sahip olduğunu söyleyen yeni bir çalışmaya göre, gökyüzündeki bulut ve hava hareketinin ardındaki gerçek dünya fiziğini tam olarak tasvir ediyor. Haziran 1889’da yapılan tablo, dönen mavi gökyüzü, sarı ay ve yıldızların renk ve şekil patlamasıyla tasvir edilmesiyle yüzyılı aşkın süredir milyonları büyüledi. Efsanevi tablodaki her yıldız, su üzerinde ışık benzeri yansımalarla parıldayan sarı dalgacıklarla çevrelenmiş. Sanatçının fırça darbeleri gökyüzünün hareket ettiği yanılsamasını gözler önüne seriyor. Bilim insanları, ressamın gökyüzü tasvirindeki “gizli türbülans” dedikleri şeyi ortaya çıkarmak için van Gogh’un tablosunu analiz etti.

Vincent van Gogh'un tablosunda 'gizli' detay keşfedildi

Vincent Van Gogh tablosundaki Çalışmanın ortak yazarı Yongxiang Huang, “Yüksek çözünürlüklü bir dijital resimle, fırça darbelerinin tipik boyutunu tam olarak ölçebildik ve bunları türbülans teorilerinden beklenen ölçeklerle karşılaştırabildik” dedi. Akışkan hareketi konusunda uzman araştırmacılar, tablodaki fırça darbelerini rüzgar hunisinde dönen yapraklara benzetti. Dönen fırça darbelerinin göreceli ölçeğini ve aralığını incelediler ve değişen boya renklerinin göreceli parlaklığını hesapladılar. Araştırmacılar özellikle tablonun 14 ana dönen şeklinin mekansal ölçeğini incelediler. Bu dikkatli gözlemlerden yola çıkarak resimde tasvir edilen atmosferin şeklini, enerjisini ve ölçeğini tahmin ettiler. Çalışma, resmin Kolmogorov yasası olarak bilinen ve atmosferik hareketi öngören bir fizik kuralıyla uyumlu olduğunu buldu.

Diablo 4’ün Oyun İçi Satışları Blizzard’a Milyonlarca Dolar Kazandırdıx