Valve’nin Yeni Oyunu Deadlock Sonunda Resmiyet Kazandı

Valve Deadlock

Oyun dünyasının en efsanevi stüdyolarından olan Valve’nin uzun süredir gündemde olan yeni oyunu Deadlock sonunda resmiyet kazandı.

Half-Life, Counter-Strike, Portal gibi efsanevi oyunların arkasındaki stüdyo olan Valve, popüler oyun platformu Steam’i kumasıyla birlikte boyut atladı. Bugün artık oyun dünyasına yön veren şirketlerden biri olan Valve, bir yandan Steam platformunu daha da büyütürken, bir yandan yeni oyunlara imza atmayı da ihmal etmiyor.

Bildiğiniz gibi uzunca bir süredir stüdyonun yeni bir oyun üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Deadlock olarak anılan bu oyun daha önce birkaç önemli sızıntıya da konu oldu. Ancak bugüne kadar resmi bir kanalda karşımıza çıkmamıştı. Ne var ki bu durum bugün değişti. Valve, oyunun resmi Steam sayfasını açtı. Ne var ki oyunun adı ve hazırlık aşamasında olduğu bilgisi dışında herhangi bir detay paylaşılmadı. Yine bu Steam sayfasının açılmasıyla birlikte Deadlock ilk kez resmiyet kazanmış oldu.

valve 2

Deadlock; League of Legends, Dota, Smite gibi bir MOBA oyunu olacak. Zaten Deadlock’un daha önce sızdırılan oynanış videosu da steampunk ögeleri barındıran, MOBA türünde bir oyunun bizi beklediğini göstermişti. Bu videolarla birlikte ortaya çıkan bir diğer detay da oyunda BioShock: Infinite’tekine benzer halatlar üzerinden kayarak ateş etme mekaniklerinin olmasıydı.

Oyunun ne zaman çıkacağı hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı. Ancak bazı oyuncuların şimdiden Deadlock’u test etmeye başlamış olması, çıkışından çok çok uzak olmadığımızı gösteriyor.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor