Steam’de kaç oyun var? İşte yanıtı

steam

PC oyunculuğunun can damarı olarak nitelendirebileceğimiz Steam’de kaç oyun var? Sonunda bu soru yanıt buldu. İşte detaylar.

Son dönemde oyun satışı işi iyice dijitale kaymış durumda. Hatta artık kutulu olarak satılan bazı oyunların içerisinden bile sadece dijital kod çıkıyor. Sonra bu kodu belirtilen platform üzerinden girerek oyunu hesabınıza indiriyorsunuz.

Dijital bazda bakıldığı zaman PS4 sahipleri PS Store, Xbox One sahipleri ise Xbox Store’u tercih ediyorlar. Zaten başka bir seçenekleri de yok. Fakat söz konusu PC olduğunda, oyun severleri daha geniş bir seçenek yelpazesi bekliyor.

Steam’deki oyun sayısı açıklandı

Özellikle son yıllarda dijital oyun platformlarının sayısında önemli bir artış oldu. Hatırlanacağı üzere son olarak Epic Games de kendi mağazasını açtığını açıklamıştı. Tüm bu yaşananlara rağmen PC sektöründe zirvede bulunan isim değişmiş değil. Valve’ın 2003 yılında kullanıma sunduğu Steam hala açık ara önde yer alıyor. Bu durumda Steam’de yer alan oyun sayısının on binlere ulaşmış olmasının payı da çok fazla.

Örneğin geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan Epic Games Store’da ki oyun sayısı, iki eldeki parmak sayısını geçemiyordu. Peki bu karşılık Steam’de kaç oyun var dersiniz?

Valve tarafına baktığımızda ise Steam’in 30.000’in üzerinde oyuna ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Üstelik bu oyunların 9300’ü 2018 yılında kütüphaneye eklenmiş.

Valve’in böyle bir sayıya ulaşmasında bağımsız oyun geliştiricilerin çok büyük bir payı bulunuyor. Bilindiği üzere Valve bağımsız geliştiricilerden 100 dolar gibi uygun bir listeleme ücreti talep ediyor. Onay sonrasında ise satılan kopya başı yüzde 20 pay alıyor.

Xbox Game Pass kütüphanesine 3 oyun daha eklendi