Valve Index Sanal Gözlük büyük bir sürprizle geliyor

Valve Index Sanal Gözlük

Uzun zamandır hakkında türlü dedikoduların çıktığı Valve Index Sanal Gözlük, herkes için sürpriz sayılabilecek bir özellikle geliyor. Ayrıca, Valve Index ile ilgili ne zaman çıkacağı konusunda da bazı bilgiler kesinleşti.

Valve sanal gözlüğü ile ilgili haber, Linux ve SteamOS kullanıcıları tarafından verildi. Her ne kadar şirket bunu kesin bir dille yalanlasa bile, yine de bazı şüpheler yok değil. Valve Index sanal gözlükleri, görünüşe göre Linux desteği verecek.

Valve Index Sanal Gözlük 1 Mayıs’ta ön siparişe açılıyor

GamingOnLinux içerisinde yer alan ekip, Valve’nin sanal gözlüklerinde Linux altyapısının olacağını açıklandı ve aynı bilgi başka bir internet sitesinde de paylaşıldı. Bu bilginin her iki kaynak tarafından da doğrulanması, kesin olduğu kanaatini oldukça güçlendirdi.

Valve Index Sanal Gözlük

Burada Valve’nin Microsoft dışında bir işletim sistemi kullanması da son derece önemli. Linux desteği sayesinde Valve, istediği birçok işletim sisteminde çalışmalar yürütebilir. Hatta yakın bir gelecekte şirketin Mac işletim sistemi ile birlikte de çalışma ihtimali bulunuyor.

Her ne kadar 15 Haziran tarihinde şirket resmi satışlara başlasa bile, ön siparişler 1 Mayıs’tan itibaren alınacak. Bu sayede Valve Index modelinin ne kadar talep göreceği de ortaya çıkmış olacak. Valve şu an için en farklı denemeleri yapan kuruluşlar arasında yer alıyor.

Muhtemelen önümüzdeki süreç içerisinde çok daha ilginç çalışmalara imza atılacak. Sizce de Valve, Sanal Gözlük alanında fark yaratabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Valve, Windows XP ve Vista desteğini kesti