SpaceX astronotları uzaya çıkarken AC DC ve Black Sabbath dinlemişler

SpaceX

Uzaya gidecek olsanız, hangi şarkıları dinlemek isterdiniz? Bu konuda SpaceX astronotlarının size birkaç tavsiyesi var.

SpaceX ve NASA, ortak bir çalışmanın ürünü olarak geçtiğimiz günlerde uzaya insan göndermişti. Bildiğiniz gibi SpaceX, Elon Musk tarafından kurulmuş özel bir şirket ve bu firma, hazırladığı roketlerin “tekrar tekrar kullanılabilir olması” özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Bu sayede maliyetler düşeceği gibi uzay turizminin de önü büyük ölçüde açılıyor. Önümüzdeki birkaç sene içinde, özellikle de Mars gezegeniyle ilgili heyecan verici gelişmelerin yaşanması muhtemel. Neyse, biz gelelim konumuza…

SpaceX astronotları uzaya çıkarken AC DC ve Black Sabbath dinlemişler

Bu, oldukça özel bir fırlatmaydı, çünkü Amerika tarihinde ilk kez özel bir şirketin insanlı roketi uzaya gönderildi. Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan rokette, astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken görev aldılar ve görünüşe göre ikisi de rock n’ roll tutkunu. SpaceX

CNN’den Caroline Kenny’nin paylaştığı bilgilere göre bu ikili, uzaya gitmeden hemen önce, AC/DC’den “Back in Black” şarkısını dinlemişler. Loudwire’daki bilgilere göre ertesi gün, yani uzayda uyandıkları ilk günde dinledikleri şarkı da Black Sabbath’ın “Planet Caravan”ı olmuş.

Peki siz, uzaya gitmiş olsaydınız neler dinlemek isterdiniz?

Bu arada, hatırlarsanız bundan birkaç sene önce, Kanadalı astronot Chris Hadfield’ın pek çok videosu yayınlanmıştı. Kendisi bir müzik tutkunu olarak uzayda gitar çalmıştı ve bu bir “ilk” olarak tarihteki yerini almıştı.

Belki de görev tamamlandıktan sonra Hadfield ile SpaceX ekibi bir araya gelerek konser vermeli? Sizce de çok iyi ve eşsiz olmaz mıydı bu?

Oppo Enco W31 kablosuz kulaklık incelemesi