Honor Play özel bir işletim sistemine sahip olacak

honor play

Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor, önümüzdeki hafta oyun odaklı yeni bir telefon tanıtacak. Honor Play ismiyle tanıtılacak olan telefonun özel bir işletim sistemine sahip olacağı iddia ediliyor.

Şu aralar oyun odaklı akıllı telefonların hayli revaçta olduğunu söylemek sanırım yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz sene Razer Phone ile başlayan bu akım, Çinli üreticiler sayesinde zirve yapmış durumda. Keza kısa süre önce Xiaomi Black Shark ile bu sektöre girerken onu ZTE, Nubia Red Magic ile takip etti. Şimdiyse Huawei pazara Honor Play ile adım atmaya hazırlanıyor.

Honor Play özel bir KirinOS ile gelecek

Bilindiği üzere Honor, Huawei’nin yan kuruluşlarından birisi. Yani Honor modellerinde kullanılan ara yüzden tutun da yonga setine kadar pek çok detay direkt olarak Huawei tarafından destekleniyor.

Honor Play ile ilgili sızdırılan son bilgilere göre Huawei, yeni oyun telefonu modeli için yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyormuş. Elbette bu tarz söylentilerin daha önce de farklı modeller için ortaya atıldığını hatırlatmak gerekiyor.

Yani bu söylentilerin asılsız çıkma ihtimali de hayli yüksek. Fakat Honor Play için telaffuz edilen “4D oyun deneyimi” sloganı, cihazın farklı ve özel bir işletim sistemi ile gelme ihtimalini kuvvetlendiren bir etken.

honor play

Elbette Huawei yetkililerinin 4D oyunlardan neyi kast ettiğini de iyi analiz etmek gerekiyor. Keza henüz bu konu hakkında net bir açıklama yok.

Vivo NEX performans testinde göründü